پیکسلر | شبکه اجتماعی برنامه نویسان

درباره 6G چه میدانید؟


همه ما تا حدودی در مورد فناوری 3G،4G و 5G اطلاعاتی داریم و میدانیم که هر کدام بارها و بارها از نسل قبلی خود بهتر هستند. تکنولوژی 0G زمانی استفاده می شد که تلفن های همراه در حقیقت جعبه های سنگینی بودند که برای حمل آن دردسرهای زیادی وجود داشت. 1G زمانی روی کار آمد که تلفن های همراه برای اولین بار توسط افراد قابل حمل بودند. وزن این تلفن ها معمولا حدود یک کیلوگرم بود و در جیب جا نمیشد.
اگر دقیق تر نگاه کنیم می بینیم که حدودا هر 10 سال یک جهش از نسل قبلی به نسلی جدید تر داشته ایم. برای مثال از 1G به 2G شاهد سرعت 15 برابر بودیم که از 2.4 کیلوبیت بر ثانیه به 40 کیلوبیت بر ثانیه رسید و به تلفن های همراه اجازه داد تا علاوه بر برقراری تماس، پیام های متنی و همچنین عکس ارسال کنند.
جالب اینجاست که 3G نسبت به 4G حدودا 50 برابر سریعتر بود. این سرعت به تلفن های همراه اجازه داد تا از نرم افزار های آنلاین بهره ببرند. اگر زمان های قدیم قادر به استفاده از اینستاگرام بودیم، همه اش به لطف 3G بود. زمانی هم که تکنولوژی 4G به گوشی های همراه اضافه شد، سرعت آن چیزی حدود 50 تا 500 برابر سریع تر از نسل قبلی خود، یعنی 3G بود. تکنولوژی 4G به کاربران اجازه میداد تا به راحتی در یوتیوب و پلتفرم های استریمینگ تجربه روان و خوبی داشته باشند.
اکنون شاهد ظهور 5G هستیم که با سرعت 20 برابری خود نسبت به نسل قبل، عملا سرعت بارگزاری صفحات وب را به صفر بسیار نزدیک کرده است. آنقدر سرعت 5G بالاست که می تواند با تاخیر ناچیز، حتی یک ربات را به وسیله انسان کنترل کند. از همه اینها بگذریم…. 6G چیست و چرا به آن نیاز داریم؟
شاید ندانید ولی سامسونگ سال 2013 به تکنولوژی 5G دست پیدا کرد. اینطور که مشخص است تکنولوژی 6G قرار است در سال 2030 مورد استفاده قرار بگیرد اما نکته اینجاست که همین الان شرکت ها در حال کار کردن بر روی آن هستند. پردازنده هایی هم با تکنولوژی 6G به عنوان نمونه های اولیه تولید شده اند اما طبیعتا به قدرتمندی پردازنده های 6G در آینده نخواهند بود. از لحاظ تئوری، تکنولوژی 6G چیزی حدود 50 برابر سریع تر و تاخیر آن یک دهم 5G می باشد. این یعنی شما قادر خواهید بود صد ساعت محتوای ویدئویی را در یک ثانیه دانلود کنید. فرضیات بر این است که تعداد دستگاه هایی که تکنولوژی 6G ساپورت خواهد کرد ده برابر بیشتر بوده و حتی از لحاظ پایداری شبکه 100 برابر قابل اطمینان تر خواهد بود.
شاید از خود بپرسید که این همه سرعت و قابلیت به چه دردی می خورد؟ باید بگویم که جلوی پای خود را نگاه نکنید چون آینده ای که در پیش روی ماست تا حد زیادی با دیتا و اطلاعات در بستر اینترنت گره خواهد خورد. از ماشین های هوشمند که قرار است در تمام دنیا استفاده شوند گرفته تا بستر واقعیت مجازی و واقعیت افزوده همگی به شبکه ای با سرعت و استقامتی فرا تر از هر زمان نیاز خواهند داشت.
البته لازم به ذکر است که شبکه 5G به دلیل استفاده از طول موج های کوتاه تر، در مسافت های طولانی قدرت خود را از دست می دهند. طبیعتا 6G نیز در این مورد آسیب پذیر تر خواهد بود پس باید صبر کنیم و ببینیم تا دانشمندان و توسعه دهندگان این تکنولوژی چگونه قادر به حل این مشکل خواهند بود.

نویسنده: سینا علیپور

مکعب، بزرگترین بانک اطلاعاتی و آرشیو قطعات کامپیوتری در جهان.
اگر به اخبار تکنولوژی و بازی علاقه دارید حتما به رسانه مربع و یا کانال آپارات ما سر بزنید!

0 دیدگاه
برای قرار دادن دیدگاه وارد شوید