پیکسلر | شبکه اجتماعی برنامه نویسان

درآمد برنامه نویسان

diemhamrah 1 سال پیش

برنامه نویسی از جمله مشاغلی است که در دنیای مملو از دیتا و اطلاعات دیجیتالی، به وفور مورد استفاده قرار می گیرد و این شغل پردرآمد مبنای ماشین ها و حتی وسایل نقلیه ای است که دائما از آنها استفاده می کنیم. در واقع حتی قطاری که با آن مسافرت می کنیم به نوعی با یک برنامه کنترل می شود. از آنجا که محدودیتی در دنیای برنامه نویسی وجود ندارد می توان گفت فضای رقابتی بر این شغل پراهمیت حاکم نیست و کارفرمایان با بررسی کیفیت کار هر برنامه نویس می توانند برای استخدام وی با یکدیگر رقابت کنند. اما درآمد برنامه نویسی چقدر است؟ با توجه به توضیحات داده شده می توان گفت درآمد یک برنامه نویس اگر کار وی قوی و باکیفیت باشد می تواند بسیار بالا باشد که در خصوص جزئیات آن در ادامه توضیح خواهیم داد. با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.

 

انواع زبان های برنامه نویسی

 

 زبان های برنامه نویسی مختلفی وجود دارد که می توانند در میزان درآمد یک برنامه نویس موثر باشند چرا که هرکدام در زمینه بخصوصی بکار میروند و کاربردهای متفاوتی دارند. به عنوان مثال کسی که در زمینه برنامه نویسی Objective-C به مهارت بالایی رسیده باشد، درآمد بیشتری نسبت به یک برنامه نویس زبان #C  خواهد داشت.

همانطور که ذکر شد، درآمد برنامه نویسی به میزان تخصص، نوع زبان برنامه نویسی و حتی جغرافیایی که در آن مشغول به کارند بستگی دارد.

در کشورهای جهان اول مانند آمریکا، برنامه نویسانی که در این زمینه حرفی برای گفتن داشته باشند، درآمدی در حدود ۱۰۶ هزار دلار در سال دارند که درآمد بسیار بالایی محسوب می شود. از طرفی تقاضای زیادی برای برخی از زبان های برنامه نویسی در ایران مانند پایتون وجود دارد در حالی که زبان پایتون در رتبه بندی پردرآمدترین زبان های برنامه نویسی جهان در رتبه دهم قرار دارد و این قضیه به میزان تقاضای جامعه این زبان های برنامه نویسی بازمیگردد.

همچنین مانند هر شغل دیگری، برنامه نویسی متکی به تجربه های فردی است و کسی که تجربه بیشتری داشته باشد، کیفیت کار بالایی خواهد داشت و به همین دلیل در مرکز توجه کارفرمایان بیشتری قرار می گیرد که باعث می شود بازار کار بهتری نسبت به افراد تازه کار داشته باشد.

 

 

در واقع برنامه نویسان بر اساس تجربه کاری به سه دسته تقسیم بندی می شوند:

✔

 سطح تازه‌کار (Junior): این برنامه نویسان کمتر از دو سال سابقه کار دارند.

✔

 سطح متوسط (Mid-level): تجربه کاری این برنامه نویسان، 2 الی 5 سال است.

✔

 سطح ارشد (Senior): بالاترین تجربه را میان برنامه نویسان دارند و تجربه کاری آنها بیش از پنج سال است.

هرچقدر هم با دانش برنامه نویسی آشنا باشید و در خانه کدنویسی کنید، تا در جایی به عنوان کارآموز مشغول به کار نشوید نمی توانید به یک برنامه نویس حرفه ای تبدیل شوید.

🔍

 بنابراین حتما آگهی های استخدام کارآموز را دنبال و با ارسال رزومه، دوران کارآموزی تان را آغاز کنید. این دوران فرصت خوبی است که میزان مهارت خود را در برنامه نویسی محک بزنید و از تجربه های سایر افراد استفاده کنید. همچنین از حقوق و دستمزد خوبی نیز در دوران کارآموزی برخودار خواهید شد و پس از ۵ سال می توانید به عنوان برنامه نویس ارشد به درآمد بالاتری برسید، جایگاه خود را بیابید و در شرکت های معتبر و برند استخدام شوید.

 

🔍

 از دیگر عوامل موثر بر درآمد نوع همکاری برنامه نویس با کارفرما است که می تواند به صورت کاملا حضوری، کاملا غیرحضوری و یا ترکیبی از این دو حالت باشد. همچنین برخی از برنامه نویسان به صورت فریلنسرینگ کار می کنند. مزیت هایی که کار کردن به صورت فریلنسترینگ دارد گاه باعث روی آوردن برنامه نویسان به این شیوه کسب درآمد می شود که این مزیت ها شامل راحتی بیشتر، فرسایش کمتر و در اختیار داشتن زمان برای برنامه ریزی خواهد بود اما باید در نظر داشت که کار کردن به صورت فریلنسرینگ از درآمد کمتری نسبت به کسانی که استخدام هستند برخوردار است.

البته برخی از افرادی که به صورت فریلنسر کار می کنند و پروژه های سنگین می پذیرند درآمد بسیار بالایی دارند. همچنین شهر محل زندگی یک برنامه نویس تعیین می کند که چقدر دستمزد بگیرد و طبعا دستمزدها در شهرهای بزرگی نظیر تهران از سایر شهرها بسیار بیشتر است و زمینه های پیشرفت در آن نیز به مراتب بیشتر وجود دارد.

چگونه می توان برنامه نویس شد؟

👈

 دست افراد برای یادگیری زبان برنامه نویسی باز است و روش های نامحدودی وجود دارد تا با دنبال کردن آنها بتوان به یک برنامه نویس حاذق تبدیل شد. برای یادگیری برنامه نویسی، پس آنکه زبان برنامه نویسی محبوبتان را انتخاب کردید، می توانید به سراغ نرم افزارهای برنامه نویسی بروید و روش های مختلف را برای یادگیری امتحان کنید. اولین اصل در یادگیری برنامه نویسی تمرین مداوم است تا سریعتر بتوانید با چالش های برنامه نویسی آشنا شوید.

برای یادگیری برنامه نویسی لزومی ندارد که حتما در کلاس های درس آن در دانشگاه شرکت داشته باشید و افراد زیادی آن را به صورت خودآموز و با استفاده از منابعی که وجود دارد آموزش می بینند اما هر دو روش می تواند شما را به هدف نهایی که برنامه نویسی در سطح های بالا است، برساند.

در واقع اینکه کدام راه بهتر است کاملا به خود شخص و تجربه های وی بستگی دارد چرا که برخی افراد که به صورت آکادمیک و در دانشگاه به تحصیل در رشته برنامه نویسی می پردازند نمی توانند از دانش تئوری خود به خوبی استفاده کنند.

در ایران به دلیل اینکه رشته برنامه نویسی بیشتر به صورت تئوری آموزش داده می شود، افراد بعد از اتمام دوره تحصیل با چالش هایی در به کار بردن دانش خود در دنیای کار مواجه می شوند.

👈

 بنابراین اگر علاقمند به رشته برنامه نویسی هستید اما به دلیل رشته تحصیلی متفاوت خود، از یادگیری آن ناامید شده اید لازم است بدانید که برخی از حرفه ای ترین های این رشته، برنامه نویسی را از طریق ویدیوهای یوتیوب و منابع دیگری که در دست دارند یاد گرفته اند اما مانند هر علم دیگری که به صورت خود آموز آموخته شود، یادگیری برنامه نویسی هم بسیار کار سختی خواهد بود و ممکن است خیلی زود شما را از تصمیم خود پشیمان کند که اصل موفقیت در این مرحله، پافشاری، نظم و مداومت است.

 

درآمد برنامه نویسی چقدر است؟

💰

 سوالی که ذهن بیشتر علاقه مندان به برنامه نویسی را درگیر کرده است این است که آیا درآمد برنامه خوبه؟ حقوق یک برنامه نویس تا حد بسیار زیادی به میزان مهارت و تجربه وی بستگی دارد. همچنین کار کردن در شهر های بزرگ این میزان درآمد را افزایش خواهد داد. علاوه بر آن بازار کار رشته برنامه نویسی در این شهرا بیشتر نیز خواهد بود. از طرفی کارفرمایان بر اساس میزان کاری که از یک برنامه نویس توقع دارند، دستمزدی برای آنها در نظر می گیرند که این عامل نیز می تواند در درآمد نهایی برنامه نویس موثر باشد.

به طور کلی میانگین درآمد یک برنامه نویس در ایران در حدود ۱۲ میلیون تومان می باشد با این حال یک برنامه نویس حرفه ای تا ۲۸ میلیون تومان نیز می تواند حقوق خود را افزایش دهد. بسیاری از افراد به صورت دورکار نیز کد نویسی می کنند. درآمد برنامه نویسی دورکار نیز با توجه به پروژه های مختلف متفاوت می باشد.

 

 

پردرآمدترین زبان برنامه نویسی در ایران

💭

 اگر قصد یادگیری زبان برنامه نویسی را دارید اما نمی دانید درآمد برنامه نویسی به کدام زبان بیشتر است، لازم است بدانید که در ایران زبان برنامه نویسی پایتون پردرآمدترین زبان برنامه نویسی محسوب می شود و یادگیری آن نیز از سایر زبان ها راحت تر است و تنها به اندکی دانش ریاضی و زبان نیاز دارد. زبان پایتون در سطح جهان نیز از محبوب ترین زبان های برنامه نویسی محسوب می شود. استفاده از کلیدواژه های انگلیسی در زبان پایتون از مشخصه های بارز آن است. همچنین این زبان به صورت تفسیری و شی گراست و همانطور که گفته شد به دلیل دانش پیش نیاز ساده تر، یادگیری آن نیز راحت تر خواهد بود. کاربرد زبان برنامه نویسی پایتون در توسعه ی وب، گسترش بازی، کاربرد در آمار و علوم آماری، هوش مصنوعی، ماشین لرنینگ و توسعه اپلیکیشن خواهد بود. در سال ۲۰۲۰، میانگین درآمد برنامه‌ نویسی زبان پایتون، ۵۶ هزار و ۶۷۰ دلار آمریکا بوده است.

از این رو معمولا افراد علاقمند به زبان برنامه نویسی، خصوصا در شهر تهران، بیشتر به یادگیری زبان پایتون روی می آورند و همانطور که ذکر شد و بر اساس آمار و اطلاعاتی که تیم جاب ویژن تهیه کرده اند، در میان سایر زبان های برنامه نویسی در ایران، درآمد برنامه نویسی پایتون بیشتر از سایر زبان ها می باشد.

میانگین حقوق برنامه نویسی که زبان پایتون تخصص اوست در تهران در حدود ۷ میلیون تومان محاسبه می شود و این مبلغ برای افراد تازه کار و کم تجربه است. کسانی که تجربه بیشتری دارند تا ۱۲ میلیون تومان در ماه نیز می توانند به درآمد برسند که مبلغ بیشتری در مقایسه با برنامه نویسان زبان های دیگر است اما در سطح کارآموز برنامه نویس، تمام زبان های برنامه نویسی دستمزد های یکسان خواهند داشت.

پس از پایتون پردرآمدترین زبان برنامه نویسی به زبان های #C و C تعلق دارد که این برنامه نویسان ماهانه 19 میلیون تومان دریافت خواهند کرد.

 

خلاصه مطلب

برنامه نویسی دانشی است که حال و آینده جهان را در دست گرفته و هر روز با پیشرفت های بیشتری مواجه می شود. بیشتر فعالیت های ما وابسته به کدنویسی های برنامه نویسان است و زندگی بدون این کد ها دیگر ممکن نیست. افراد زیادی علاقمند به یادگیری این دانش بی پایان هستند که برای شروع لازم است از میزان درآمد برنامه نویسی و چگونگی وارد شدن به جامعه برنامه نویسان آگاه شوند. در این مطلب پاسخ جامعی به پرسش “درآمد برنامه نویسی خوبه؟” داده شد.

0 دیدگاه
برای قرار دادن دیدگاه وارد شوید

سلام دنیا