در یک توضیح کلی این گونه می توان گفت که مشاوره مالیاتی اگر از دانش و تخصص کافی در عرصه های مالیاتی بهره مند باشد، می تواند سرمایه هر یک از مشتریان را حفظ کند، در غیر این صورت مشتریان مجبورند که سرمایه خود را در قالب مالیات بپردازند. یک مشاور مالیات زبده تسلط کاملی بر اصول و قوانین مالیاتی دارد که هم برای افراد و هم برای تمامی کسب و کارها سودمند می باشد، اما کار مشاوره مالیاتی با حسابداری در یک سری از زمینه ها دارای تفاوت هایی می باشد که عبارت است از:
تحصیلات و تجربه: معمولا حسابداران و مشاوران مالیاتی در رشته های مختلف حسابداری یا زمینه های مربوط به مالی یا بازرگانی، دارای تحصیلات عالیه می باشند. یک حسابدار با توجه به وظایفی که در آینده بر عهده می گیرد، بیشتر بر روی جزئیات سیستم های حسابداری متمرکز می شوند، در حالی که مشاور مالیاتی از علم و دانش خود در عرصه های مدیریتی استفاده می کند.
دیدگاه های مختلف: حسابداران و مشاوران مالیاتی دارای وظایف مشترکی می باشند مانند: اطمینان حاصل شدن از صحت و سلامت اظهارنامه های مالی که جزوء وظایف اصلی هر دو محسوب می شود. معمولا انتظاری که از حسابدار یک شرکت می رود این می باشد که سوابق مالی را محاسبه و صحت آن ها را تأیید کند. به همین علت در برابر موفقیت یا عدم موفقیت شرکت، هیچ گونه مسئولیتی ندارد.
منبع این مقاله : بهترین مشاوره مالیاتی در تهران
