پیکسلر | شبکه اجتماعی برنامه نویسان

طراحی نرم افزار

sina 1 سال پیش

طراحی نرم افزار

در مرحله بعد با کامل شدن تحلیل سیستمی ساختار نرم افزار نوبت به طرای نرم افزار می رسد. در این مرحله با توجه به ساختار ایجاد شده در کنار نیاز های پاسخگوئی نرم افزار گروه طراحان در قالب یک پروژه گروهی شروع به کد زنی می کنند. این مرحله یکی از پر دردسر ترین و هزینه بر ترین مراحل پیاده سازی هر نرم افزار است که با توجه به حجم پروژه زمان زیادی را به خود اختصاص می دهد. در این مرحله افراد گروه بر حسب توانایی های مختلف خود با زبان های مختلف برنامه نویسی یک هدف واحد را دنبال می کنند و آن گرفتن ورودی از کاربر و انجام پروسه پردازشی با حداقل مصرف منابع محاسباتی و نمایش خروجی بر روی صفحه است. 

تحلیل ساختار نرم افزار

اولین مرحله قبل از طراحی و پیاده سازی هر برنامه رایانه ای تجزیه و تحلیل بر روی ساختار نرم افزار و رفع مشکلاتی است که ممکن است در آینده بر پروسه طراحی نرم افزار مترتب شود. گروه آسا از روش تجزیه و تحلیل SRA جهت فهرست کردن و استفاده از دیدگاه های مشتریان بهره می برد تا بیشترین بازدهی و کمترین تداخل را در بین گروه توسعه و برنامه نویسی خود شاهد باشد. تحلیل ساختار نرم افزار یکی از مهمترین مراحل طراحی یک نرم افزار است به گونه ای که حتی از خود مرحله طراحی نیز اولویت بیشتری دارد. اگر یک نرم افزار مرحله تحلیل ساختار را پشت سر نگذارد در آینده با باگ های ساختار یافته فراوانی روبرو خواهد شد که به سادگی قابل رفع نخواهد بود و هزینه های فراوانی را بر مشتری تحمیل خواهد کرد.

دوره تست نرم افزار

هر نرم افزار رایانه ای در بدو تولد دارای کمبود و کاستی های فراوانی است که می بایست این کمبود و کاستی را به نحو احسن برطرف نمود. در این مرحله یک نسخه آزمایشی که به زبان تخصصی ما برنامه نویس ها به آن نسخه بتا می گویند را تحت آزمایش های فراوانی قرار می دهیم تا نقاط ضعف و قوت آن شناسائی شود و در اصطلاح باگ های نرم افزاری مرتفع گردد. این مرحله یکی از طولانی ترین مراحل پروسه طراحی نرم افزار است که بنا بر ابعاد جامعیت نرم افزار بازه زمانی مهلت تست متغیر بوده تا اطمینان 100 درصدی از عملکرد آن حاصل آید. معمولا تست نرم افزارها براساس متدهای مختلفی انجام می پذیرد گروه آسا از رویکردهای blackbox و whitebox در کنار رویکرد های مختص نرم افزارهای مختلف جهت تست و باگ گیری بهره می برد.

نصب و پیاده سازی

نرم افزارهای گوناگون براساس ساختار برنامه نویسی و ابعاد گستردگی نرم افزاری روش های نصب متفاوتی نیز دارند. تمامی نرم افزارها در بسترهای مختلف از کتابخانه هایی به عنوان پیش نیاز جهت انجام رویه های پردازش اطلاعات استفاده می کنند که در صورت عدم وجود داشتن این پیشنیازها نرم افزار طراحی شده با ارور مواجه شده و اصلا کار نخواهد کرد. سیستم عامل نیز به عنوان یکی دیگر از پارامترهای مهم جهت نصب نرم افزار می بایست در هنگام پیاده سازی مد نظر باشد. نرم افزارهای لینوکسی قابلیت نصب بر روی ویندوز را به صورت مستقیم نداشته و بلعکس این موضوع نیز صادق است. در نرم افزارهای جامع تر که نیاز به پاسخ گوئی بالایی به تعداد زیاد کاربر در یک زمان واحد را دارند مسئله پیچیده تر شده ودیگر یک سرور به تنهایی نمی تواند تمامی این پروسه را انجام دهد و نیاز به سیستم سوپر رایانه یا سیستم های ابری برای نرم افزار می بایست مد نظر قرار گیرد. جهت نصب نرم افزار نیاز به مستندات نصب و راه اندازی از جانب طراح است که گروه آسا آن را در اختیار کاربران قرار می دهد.

0 دیدگاه
برای قرار دادن دیدگاه وارد شوید

سلام دنیا