نرم افزار حسابداری تحت وب چیست؟ این سؤال باعث شد تا گروه هوشمند نوین تمام مسائل مربوط به نرمافزار حسابداری (آنلاین) را در قالب یک مقاله کامل و جامع، خدمت شما عزیزان تقدیم کند. در ادامه قصد داریم مزایای استفاده از این نرمافزار هوشمند را خدمت شما عرض کنیم و یکی از بهترین نرمافزارهای حسابداری تحت وب را به شما معرفی کنیم. ابتدا توضیح مختصری دربارهی نرمافزار حسابداری خدمت شما ارائه میکنیم تا نسبت به موضوع شناخت مختصری داشته باشید و مفاهیم را به نحو احسن درک کنید.

نرم افزار حسابداری چیست؟
به نوعی از نرمافزارهای کاربردی اطلاق میشود که تمام امکانات مورد نیاز یک حسابدار را در دسترس آن قرار میدهند. این نرمافزارها اطلاعات را در قالب ماژولهایی مانند حسابهای دریافتی، سفارش خرید، صورتحساب و… پردازش و ذخیرهسازی میکند.
نرمافزارهای حسابداری بر پایه مفاهیم حسابداری طراحی شده و راحتی حسابدار شما را به ارمغان میآورند. از اصلیترین اهداف این نرمافزارها میتوان به نظم دادن، بالابردن دقت و سازماندهی یک کسب و کار موفق اشاره کرد. شرکت شما ممکن است از نرمافزار حسابداری مختص خود استفاده کند و یا قالبی آماده را از شرکتی خریداری کرده باشد. از نظر جکسون حسابداری به معنای زیر است:
«حسابداری، برخلاف نظر معدودی از افراد (صرفاً مجموعهای که دقیق و ثابت نیست و از طریق دیدن و درک مستقیم بهدستآمده و کاربرد آن همیشه همراه با عدم اطمینان و ملاحظه بوده است) نیست. حسابداری علم و شاخهای از دانش است که با درستی ناشی از منطق و حساب، شرایط و اوضاع موجود هر بنگاه اقتصادی را بررسی و کشف میکند.»
ممکن است خیلی از شما عزیزان با نرمافزارهای حسابداری سروکار داشته باشید و به احتمال زیاد از مشکلات نرمافزاری آن با خبر هستید. خیلی سریع روش کار خود را عوض کنید چون شما نباید دغدغهی کارتان را داشته باشید و مسئولیت سنگینی را متقبل شدهاید. تا انتهای مقاله همراه ما باشید تا خیالتان برای همیشه راحت باشد و استرس از دستدادن اطلاعات حسابداری را نداشته باشید.
نرم افزار حسابداری تحت وب چیست؟
روز به روز شاهد پیشرفت اینترنت در سرتاسر جهان هستیم؛ بهگونهای که مشاغل سنتی هم وابسته به اینترنت و فضای مجازی شدهاند. حسابداری نیز مشمول آن دسته از کسب و کارهای سنتی است که با دفاتر قطور و مختلف سروکار داشته است.
امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی شاهد آن هستیم که حسابداری نیز به این عرصه پا گذاشته و با تکنولوژی همراه شده است به طوری که شما تنها با انجام چند مرحله میتوانید بدون حضور در محل کار خود وارد بخش حسابداری شرکتتان شوید و حسابهایتان را مورد بررسی قرار دهید.
شما تنها با متصل بودن به اینترنت و همراه داشتن یک دستگاه هوشمند(device)، تمام کارهای مربوط به حسابداری را انجام خواهید داد و حضور بیوقفه شما در شرکت لازم نیست؛ حتی دیگر لازم نیست با لباسهای اداری ساعتها پشت میز بنشینید. در سالهای آتی شاهد آن خواهیم بود که بسیاری از مشاغل و امور روزانه، تحت وب خواهند بود؛ بنابراین پیشنهاد میکنم هر چه سریعتر حسابداری شرکت خود را از محیط ویندوز به آنلاین منتقل کنید تا در آینده دچار مشکل نشوید.
برای استفاده از نرمافزارهای حسابداری تحت وب باید آن را از شرکتهای معتبر خریداری کنید. علاوه بر نسخه پولی این نرمافزارها، نرم افزار حسابداری تحت وب رایگان نیز در دسترس عموم قرار دارد.

مزایای استفاده از سیستم حسابداری تحت وب یا نرم افزار حسابداری انلاین
• دسترسی سریع و آسان
فقط با در دست داشتن تلفن همراه و با بازکردن مرورگر بهسادگی کمتر از 10 ثانیه وارد حسابداری شرکت خود شوید. تحت وب بودن این نرمافزار باعث شده تا دغدغه حسابداران برای برخی مشکلات کمتر شده و با آرامش بیشتری به کار خود ادامه دهند. زمان که وابسته به این موضوع است از معیارهای ارزشمند است که البته با وجود زمان بیشتر، دقت کار نیز افزایش خواهد داشت.
• نبود مشکلات فنی
یکی از بزرگترین مشکلاتی که ممکن است برای نرمافزارهای حسابداری ویندوز رخ دهد، ویروسی شدن قسمتی و یا کل سیستمعامل ویندوز است. در برخی از موارد این مشکل حل خواهد شد اما مواردی هم موجود است که تمام سیستم حسابداری شرکت را مختل کرده و آن را از بین برده باشد. یکی از بهترین ویژگیهای نرمافزار های حسابداری تحت وب، ویروسی نشدن اطلاعات و نبود مشکلات سختافزاری است.
• استفاده به صورت آنلاین
لازم نیست اپلیکیشنی روی تلفن همراه یا لپتاپ نصب کنید. شما فقط به اینترنت احتیاج دارید تا خیلی راحت و سریع حسابهای شرکت را بررسی کنید. با استفاده از نرمافزار حسابداری تحت وب قوی از مشکلاتی اعم از ویروسی شدن سیستم نیز در امان میمانید.
• امنیت بالا در مقابل حملات سایبری
با وجود تحت وب بودن و برخلاف تصورات اشتباه افراد که اشاره به ناامن بودن آن دارند، نرمافزار تحت وب حسابداری از امنیت بسیار بالایی برخوردار بوده و از به سرقت رفتن و پاک شدن اطلاعات مهم و ضروری شما جلوگیری میکند. به هیچ عنوان اهمیت کار خود را با تصورات اشتباه و بیهوده به خطر نیندازید.

• پشتیبانگیری بهصورت خودکار
اگر از نرم افزار حسابداری و انبارداری تحت وب استفاده کنید، دیگر نیاز به بروزرسانی منظم نخواهید داشت چرا که سیستم حسابداری تحت وب هوشمند نوین این امکان را برای شما فراهم کرده است تا در زمان ارزشمند خود صرفهجویی کنید و به کارهای مهمتری مانند رسیدگی به امور مالی و صورتحسابها بپردازید. این ویژگی تمام محصولات انبار را با سایت بهروزرسانی میکند؛ پس جای هیچ نگرانی نیست.
• تهیه گزارش آنلاین
سرعت را چاشنی حسابداری کنید و فقط با اتصال به شبکه جهانی اینترنت، با چند کلیک ساده گزارشهای آنلاین تهیه کنید و آنها را دانلود و ذخیرهسازی کنید. سپس آن را برای مدیر شرکت ارسال کنید. با تهیه گزارش بهصورت آنلاین دیگر لازم نیست مراحل طولانی را طی کنید تا به هدفتان برسید.
• قابلیت اجرا روی تمامی دستگاهها
از چه دستگاهی برای کارهای روزمره استفاده میکنید؟ برای حسابداری شرکت نیز میتوانید از هر دستگاه هوشمند و متصل به اینترنت استفاده کنید و دیگر لازم به نصب برنامههای حسابداری روی سیستمعامل ویندوز نخواهید داشت. تنها مشکلی که ممکن است برای شما رخ دهد، نداشتن اینترنت است که این مشکل بهسرعت خاتمه پیدا میکند و قادر به حسابرسی شرکت خواهید بود.
• بهروزرسانی اطلاعات بهصورت خودکار
یکی دیگر از ویژگیهای ارزشمند نرم افزار حسابداری انلاین هوشمند نوین، بهروزرسانی اتومات کارهای انجام شده در شرکت است. با این مزیت در زمان صرفهجویی میکنید. برای مثال، امروز 20 محصول از سایت شما خریداری شده است؛ در نرمافزارهای ویندوز باید آنها را بهصورت دستی وارد کنید اما در حسابداری تحت وب لازم به انجام این کار نیست چون خیلی سریع نرمافزار تحت وب به سایت شما متصل شده و اطلاعات را آپدیت میکند. این عملیات در حسابداری انبارها و فروشگاهها خیلی مفید است.
• صرفه جوی در هزینه
هزینهای که در قبال استفاده از نرمافزارهای حسابداری آنلاین پرداخت میکنید، بسیار کمتر از نرمافزارهای حسابداری قابل نصب بر روی سیستمهای کامپیوتر است. در نسخههای قابل نصب، بر اساس نیاز شرکت دسترسیهایی را خریداری میکنید که سبب بالارفتن هزینهها میشود. هزینههای اولیه نرمافزار و هزینه نگهداری (نرمافزار و سختافزار) در محل نیز از دیگر مخارج است. بالعکس در نسخههای تحت وب تنها به یک فضای ذخیرهسازی آنلاین نیاز دارید.
به برخی از ویژگیها و خصوصیتهای نرمافزارهای حسابداری (آنلاین و قابل نصب) اشاره کردیم. در ادامه به تفاوتهای نرمافزار تحت وب و ویندوز میپردازیم تا بهترین تصمیم را برای داشتن بهترین نرم افزار حسابداری تحت وب (انلاین) داشته باشید.
• قابلیت اتصال در هر مکان و هر زمان
با یکی از دوستانم درمورد وضعیت کاری صحبت میکردیم. وقتی متوجه شدم در خانه کار میکند و درآمد بالایی دارد، خیلی متعجب شدم! در مورد نحوه کار و مدت زمانی که به کار اختصاص میدهد پرسیدم. گفت هر موقع و هرکجا که باشم میتوانم کارکنم. شاید خیلی از ما محیط کاریمان را نپسندیم ولی این دلیل نمیشود که کار نکنیم و از آن لذت نبریم. داخل اتوبوس، منزل، سفر و… مسئولیت خود را انجام دهید و آمار و ارقام شرکت را بررسی کنید.

تفاوت نرم افزار حسابداری تحت وب و ویندوز چیست؟
نرمافزارهای حسابداری تحت ویندوز، سالهای زیادی است که در بازار مورداستفاده قرار گرفتهاند و افراد با مشکلات این نرمافزارها کنار آمدهاند. اکنون که راه چاره مقابل آنهاست، ولی تصورات غلطی از این موضوع جدید یعنی حسابداری تحت وب دارند که مانع پیشرفت آنها خواهد شد. روز به روز باید با فناوری همراه بود تا از آن استفاده کرد و نیازهایمان را توسط آن برطرف کنیم.
تفاوتهای این دو نسخه کاملاً ملموس است. اصلیترین تفاوت، بحث دسترسی است. با متصل شدن به حسابداری تحت وب تنها به اینترنت احتیاج دارید اما برای دسترسی به نرمافزاری که در ویندوز قابل اجراست باید برای اولین استفاده آن را نصب کنید و با محیط کاربری آن آشنا شوید یا حتی آموزش ببینید. مسئله بعدی زمان است؛ نرمافزاری که تحت وب باشد بهصورت خودکار آپدیت میکند و با سایت شما بهصورت مستقیم ارتباط دارد که موجب میشود در زمان صرفهجویی کنید و لازم نیست تمام مراحل و اطلاعات را بهصورت دستی در نرمافزار ویندوزی آن وارد کنید.
پشتیان گیری بهصورت خودکار از مزیتهای نسخه تحت وب و آنلاین است که این ویژگی در نسخه قابل نصب، معمولاً انجام نمیشود. با استفاده از لینک میتوانید به دیگر نرمافزارها از طریق API متصل شوید که در نسخه نصبی معمولاً این دسترسی وجود ندارد. از نظر هزینه نیز بررسی کردیم که نسخه تحت وب هزینه کمتری خواهد داشت و نیازی به پشتیبانی سالیانه ندارد. فقط با داشتن یک گوشی یا لپتاپ حسابهای چند شرکت را آنالیز میکنید و لزومی ندارد حتماً با سیستم محل کارتان مشغول حسابداری شوید.
منبع: