پیکسلر | شبکه اجتماعی برنامه نویسان

GameFly: از ارسال بازی‌های ویدئویی به درب منازل تا سرویس بازی ابری امروزی!

میم مثل مهسا 9 ماه پیش

کنسول‌های گیمینگ نوستالژیکی مثل آتاری برای همه آشنا هستند، اما شاید خیلی‌ها اسم GameFly را نشنیده باشند. بعد از آتاری، هنگامی که دیسک‌ها و CDها ترند شدند، GameFly کار خود را با اجاره دیسک‌های بازی‌های ویدئویی به گیمرها شروع کرد. با ما همراه باشید تا روش سنتی این سرویس نوستالژیک و حرکتش به سوی بازی ابری را با هم بررسی کنیم.

داستان از کجا شروع شد؟

داستان از جایی شروع شد که سرویس‌هایی مثل نتفلیکس و بلاک‌باستر شروع به اجاره فیلم کردند و فیلم‌ها را از طریق پست به درب منازل ارسال می‌کردند. GameFly هم با استراتژی‌ مشابهی شروع به کار کرد، منتها علاوه بر فیلم، بازی‌های ویدئویی را هم به درب منازل می‌فرستاد. بچه‌ها در آن زمان مشتاقانه منتظر پست بودند تا بسته پستی نارنجی‌رنگ Gamefly از راه برسد و بتوانند بازی جدیدشان را تجربه کنند.

سرویس اشتراکی گیمینگ گیم‌فلای در سال 2002 تأسیس شد و از آن زمان، بازی‌های ویدئویی کنسولی را به صورت آنلاین به گیمرهای امریکا اجاره می‌دهد. با اشتراک Gamefly کاربران امریکایی محدودیت زمانی یا جریمه دیرکرد نخواهند داشت و تا هروقت که بخواهند می‌توانند بازی‌ها را پیش خودشان نگه دارند. علاوه بر آن، Gamefly یک برنامه “امتحان قبل از خرید” دارد که کاربران می‌توانند پیش از خرید بازی‌ها به مدت یک ماه (سی روز) سرویس را امتحان کنند.

Gamefly-سرویس-اجاره-بازی-ویدئویی-در-کنسول-بازی-ابری-پلی-پاد

GameFly فقط برای کاربران امریکایی و از طریق سرویس پست این کشور در دسترس است!

Gamefly چطور کار می‌کند؟

استفاده از سرویس GameFly به این صورت است که کاربران، پس از ثبت‌نام، با کلیک روی گزینه “Add to queue” بازی‌های موردعلاقه‌شان را به صف اضافه می‌کنند. GameFly هم به محض موجود شدن هر بازی آن را از طریق پست به کاربر ارسال می‌کند. بازی‌ها با سرویس پست امریکا از دو مرکز پست لس‌آنجلس و Pittsburgh ارسال می‌شوند و معمولاً یک تا سه روز کاری زمان می‌برد تا به دست کاربر برسند. پس از اتمام بازی، کاربر باید از طریق پاکت نامه از پیش پرداخت شده، بازی را به GameFly برگرداند. Gamefly هم به محض اینکه بازی را دریافت کرد، بازی بعدی در صف را به طور خودکار برای کاربر ارسال می‌کنند. درست همین‌قدر سنتی!

هزینه اشتراک گیم‌فلای چقدر است؟

هزینه اشتراک Gamefly ماهانه 15.95 دلار در ماه است که با این اشتراک هربار امکان دریافت یک بازی وجود دارد. اگر کاربر 22.95 دلار بپردازد، می‌تواند هربار دو بازی ویدئویی دریافت کند.

مزایای Gamefly کدامند؟

  • بدون هرگونه جریمه دیرکرد یا مهلت بازگرداندن برای فیلم‌ها و بازی‌ها
  • ارسال رایگان دوطرفه (هم ارسال هم بازگرداندن فیلم و بازی)
  • امکان امتحان سرویس پیش از خرید اشتراک
  • امکان لغو اشتراک در هر زمانی

معایب Gamefly کدامند؟

  • بازی‌ها همیشه بلافاصله موجود نمی‌شوند و کاربر باید منتظر بماند!
  • کاربر باید منتظر بماند تا بازی‌ها از طریق پست به دستش برسد که برای کاربران امریکایی یک تا سه روز کاری زمان می‌برد.
  • برای تجربه بازی‌ها با کمک این سرویس، کاربر باید خودش کنسول گیمینگ مثلاً PS4، Xbox One، Xbox360 و … داشته باشد.
  • Gamefly اپلیکیشن گوشی و سایت دارد اما کاربر فقط می‌تواند صف بازی‌هایتان را رویت و ادیت کند. امکان بازی آنلاین وجود ندارد.
  • امکان ارسال فیلم‌ها و بازی‌ها فقط برای کاربران امریکایی فراهم است.
GameFly-Streaming-سرویس-بازی-ابری-گیم-فلای-در-پلی-پاد

سرویس GameFly هم در سال 2015 به سمت بازی ابری حرکت کرد اما موفق نبود!

آیا سرویس سنتی اجاره بازی‌های ویدئویی Gamefly می‌تواند به سوی بازی ابری برود؟

Gamefly در سال 2002 با ارائه سرویس اجاره بازی‌های ویدئویی شروع به کار کرد و دیسک‌های بازی‌های ویدئویی را به ازای هزینه اشتراک ماهانه به درب منزل کاربران می‌فرستاد. Sean Spector ،Jung Suh و Toby Lenk، موسسان این شرکت، با تصاحب Shacknews در سال 2009 و MobyGames در سال 2011، GameFly را گسترش دادند.

Gamefly که تازه در سال 2015 استریم بازی ابری را آغاز کرده بود، در ابتدای سال 2018 بنابر اعلام الکترونیک آرتز، تمامی پرسنل و دارایی‌های تکنولوژی بازی ابری خود را به این شرکت فروخت و سرویس GameFly Streaming را تعطیل کرد و دوباره به همان روش سنتی اجاره بازی‌های ویدئویی مشغول شد.

چرا-سرویس-بازی-ابری-GameFly-Streaming-موفق-نبود-در-کنسول-بازی-ابری-پلی-پاد

دلایل عدم موفقیت سرویس بازی ابری GameFly چه بود؟

اما سوال اینجاست که چرا Gamefly سرویس بازی ابری خود را فروخت؟

با وجود اینکه دلایل دقیق تصمیم GameFly برای توقف سرویس بازی ابری خود به صورت عمومی اعلام نشده، چندین عامل احتمالاً در این تصمیم نقش داشته‌اند که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم:

رقابت:

بازار بازی ابری رقابتی شده و با وجود نقش‌آفرینان بزرگی مانند Microsoft xCloud و Nvidia GeForce Now رقابت در این حوزه بسیار سخت شده است. GameFly Streaming احتمالاً نمی‌توانست با این پلتفرم‌های بزرگ و سرمایه‌گذاری‌های کلان آن‌ها روی بازی ابری، به رقابت بپردازد.

چالش‌های فنی:

ارائه سرویس بازی ابری با کیفیت بالا و تأخیر کم نیازمند زیرساخت قوی و مهارت فنی است. GameFly احتمالاً با چالش‌هایی مثل مقیاس‌پذیری سرویس، حفظ عملکرد پایدار و مشکلات مربوط به تأخیر و کندی مواجه شده بود.

مجوز و همکاری‌ با ناشران بازی:

ارائه‌ بازی‌های متفاوت در GameFly Streaming مجوز نیاز داشت و برای اخذ مجوز بازی‌های ویدئویی، GameFly باید با ناشران بازی‌های ویدئویی توافقنامه‌هایی منعقد می‌کرد. مذاکره و امضای این توافقنامه‌ها و همچنین اخذ مجوزهای متعدد، فرآیندهای پیچیده و پرهزینه‌ای هستند که احتمالاً GameFly از پس آنها برنمی‌آمد.

پذیرش کاربران و درآمد:

سرویس‌های بازی ابری برای ثبات مالی به تعداد قابل توجهی کاربر نیاز دارند. احتمالاً با وجود اینکه کاربران این سرویس اشتراکی به روش سنتی عادت داشتند، GameFly Streaming نتوانسته کاربران کافی جذب کند یا درآمد کافی برای پوشش هزینه‌های عملیاتی تولید کند. در نتیجه، شرکت تصمیم به توقف سرویس استریم بازی GameFly گرفته.

کنسول-بازی-ابری-پلی-پاد-یک-سرویس-گیمینگ-بدون-نیاز-به-کنسول-گیمینگ

با کنسول بازی ابری پلی پاد نیازی نیست شما کنسولی مثل ایکس باکس یا پلی استیشن داشته باشید و با استفاده از اینترنت می‌توانید بازی کنید!

بازی با کامپیوتر ضعیف و گوشی اندروید بدون کنسول گیمینگ!

با کنسول بازی ابری پلی پاد، دیگر نیازی نیست مثل GameFly منتظر بمانید تا بازی موردعلاقه‌تان موجود شود یا پست از راه برسد و بازی شما را به دستتان برساند، شما به راحتی با ورود به سایت پلی پاد به تمام بازی‌ها دسترسی خواهید داشت. سرویس بازی ابری پلی پاد بدون نیاز به کنسول، سخت افزار پیشرفته یا هرگونه دانلود و نصب پیچیده‌ای، فرصت بازی به کمک تکنولوژی ابری را برای شما فراهم می‌کند. یعنی شما نیاز نیست نگران تنظیمات و قدرت سیستمتان باشید، فقط کافی است به یک اینترنت خوب متصل شوید و از پایداری آن اطمینان پیدا کنید و پس از آن، از تجربه بازی‌ها لذت ببرید. اگر نگران هستید، سرعت اینترنتتان مناسب بازی نباشد، در ابتدای هر بازی تست سرعت بدهید تا خیالتان راحت شود!

منبع: 

پلی‌پاد تی‌وی

0 دیدگاه
برای قرار دادن دیدگاه وارد شوید