پیکسلر | شبکه اجتماعی برنامه نویسان

ثبت شرکت، کمترین هزینه، بالاترین سرعت

ندا رویایی 1 سال پیش

ثبت شرکت اولین قدم در جهت رسمیت بخشیدن به کسب و کار شماست. تاسیس یک شخصیت حقوقی علاوه بر وجهه رسمی، مزایای بسیاری نیز دارد. شرکت‌ ها در قالب ‌های مختلف قابل ثبت و هر یک برای موضوع خاصی مناسب‌ هستند. ضمن اینکه شرکت‌ های تجاری، شخصیت حقوقی مستقل از شرکا دارند. شخصیتی که سرمایه، نام و حتی آدرس مشخصی دارد. افرادی که می‌ خواهند با شرکت شما قرارداد تنظیم کنند، داشتن شخصیت حقوقی اعتبار بیشتری برای انجام معامله دارد. همچنین امکان بهره‌ مندی از تسهیلات بانکی به روش ‌های ساده‌ تری برای شرکت‌ ها امکان ‌پذیر می‌کند.

مراحل کلی ثبت شرکت

 پس از اخذ تصمیم در رابطه با نوع شرکت و بسته به تعداد شرکا برای شروع کار می توانید نسبت به ثبت شرکت به صورت آنلاین و از طریق سامانه اداره کل ثبت شرکت ها و موسسات غیرتجاری مراحل کار را آغاز کنید. بدین ترتیب که در سامانه مذکور ثبت نام کرده و روال را مطابق سیستم طی می کنید. پیش از آغاز فرایند بهتر است مدارک مورد نیاز اعم از تصمیم در مورد نام شرکت (۵ انتخاب)، موضوع و فعالیت شرکت، آدرس و محل کار شرکت (همراه با کدپستی) و سرمایه اولیه را فراهم نمایید.

حداقل اعضا برای ثبت یک شرکت دو نفر بوده و یک نفر به تنهایی قادر به انجام آن نیست. جهت شرکت در مناقصات و گرفتن پروژه هایی که کارفرمای آنها دولتی است شخص حقیقی قادر به اخذ مناقصه نیست و حتما باید تحت عنوان شرکت یا شخص حقوقی شرکت کند. اغلب عنوان های افتتاح شرکت، شرکت سهامی خاص، شرکت با مسئولیت محدود و شرکت دانش بنیان هستند.

شرکت ها جهت انسجام فعالیت های چند شریک و با هدف های مختلف ثبت می شوند و علت وجود انواع مختلف شرکت نیز همین موضوع است.

 انواع شرکت‌های قابل ثبت

شرکت‌های قابل ثبت، شامل شرکت ‌های مدنی و شرکت‌ های تجاری می‌ شوند. شرکت‌ های تجاری از جمله شرکت‌ هایی هستند که بیشترین قابلیت ثبت را خواهند داشت. شرکت‌ های مدنی دارای دو زیر مجموعه هستند:

الف) شرکت‌های انتفاعی

 ب) شرکت‌های غیرانتفاعی

شرکت ‌های تجاری نیز دارای هفت زیرمجموعه هستند:

1.     شرکت ‌های سهامی که شامل شرکت ‌های سهامی عام و شرکت‌ های سهامی خاص هستند.

2.     شرکت‌ های با مسئولیت محدود

3.     شرکت‌ های تضامنی

4.     شرکت ‌های مختلط سهامی

5.     شرکت‌ های مختلط غیر سهامی

6.     شرکت‌ های نسبی

7.     شرکت‌ های تعاونی تولید و مصرف

از مهم‌ ترین اقدامات برای ثبت یک شرکت، تعیین نوع فعالیت آن است. چشم‌انداز شرکت، اهداف اعضای شرکت، فعالیت اعضای شرکت، میزان مسئولیت و سمت اعضای شرکت و تعداد اعضاء می ‌تواند در تعیین موضوع فعالیت شرکت و بالطبع تعیین نوع شرکت قابل ثبت، مؤثر باشد؛ ازاین ‌رو از میان شرکت‌ های تجاری هفتگانه، شرکت‌ های سهامی به‌ خصوص سهامی خاص، شرکت‌ های با مسئولیت محدود، شرکت‌ های نسبی و شرکت ‌های تضامنی از جمله شرکت‌ هایی هستند که با عمومیت و محبوبیت بیشتری نسبت به سایر شرکت‌ ها، ثبت رسمی دارند و قابل ثبت هستند.

-         شرکت‌ های سهامی خاص، به انجام امور تجاری یا غیرتجاری و با تعداد اعضای متشکل از ۳ سهام ‌دار، ۲ بازرس و یک عضو علی‌البدل، تشکیل می‌ شوند.

-         شرکت‌ های سهامی عام، شرکت‌ های بازرگانی هستند که با تعیین سمت و مسئولیت محدود افراد، به میزان سهام آن‌ها تشکیل می‌شوند.

-         شرکت ‌های با مسئولیت محدود، شرکت‌ هایی هستند که فعالیت آن‌ ها به ظاهر تجاری نیست، درحالی ‌که به فعالیت تجاری نیز مشغول هستند و با تعداد حداقل دو نفر سهام‌دار، ثبت می‌ شوند.

-         شرکت ‌های تضامنی، منظور شرکت‌ هایی هستند که چنانچه در امور تجاری هم فعالیت نداشته باشند، باید با برند تجاری ثبت گردند و تعداد سهام‌ داران آن‌ ها حداقل دو نفر است.

-         شرکت‌ های نسبی نیز شرکت‌ هایی هستند که تعداد اعضای آن‌ها بیش از دو نفر بوده و با میزان سهام و سرمایه مشخص شرکا تشکیل می‌ شوند.

هزینه‌ های ثبت شرکت

هزینه ثبت شرکت بسته به نوع آن شرکت متفاوت است و شامل هزینه‌ های متعددی است که در طول مراحل ثبت شرکت باید پرداخت شود. در ادامه به هزینه‌ های ثبت شرکت اشاره خواهیم کرد:

هزینه تعیین و استعلام نام شرکت

در اولین قدم برای ثبت شرکت باید برای آن شرکت یک نام تعیین کرد. برای انتخاب و تعیین نام قوانینی وجود دارد و این کار از طریق اداره ثبت شرکت‌‌ ها انجام می ‌شود.

نام انتخابی شرکت باید فارسی و دارای معنا باشد و مطابق شئونات اسلامی باشد و  در نهایت کسی پیش از آن نباید این نام را ثبت کرده باشد.

بعد از انتخاب نام، نام تایید شده توسط اداره ثبت، تا سه ماه از تاریخ تایید، برای ثبت و آگهی اعتبار دارد.

هزینه حق الوکاله ثبت شرکت

هزینه حق‌الوکاله ثبت شرکت مربوط به وکیلی است که برای این کار انتخاب می ‌کنید.

هزینه حق الثبت شرکت

برای ثبت شرکت باید هزینه حق ثبت را پرداخت کنید. هزینه حق ثبت که در حقیقت همان هزینه ابطال فیش سرمایه است، طبق تعرفه‌ های اداره‌ ثبت شرکت ها محاسبه می ‌شود. برای حداقل سرمایه که صد هزار تومان است مقداری است که با افزایش سرمایه به صورت تصاعدی افزایش پیدا می‌ کند. اگر سرمایه بیش از صد میلیون تومان باشد، هزینه حق ثبت دیگر به صورت تصاعدی بالاتر نمی‌ رود و یک مبلغ ثابت است.

هزینه ابطال تمبر سرمایه شرکت

بعد از ثبت شرکت و یا همچنین در صورتی که شرکت ‌ها سرمایه خود را افزایش دهند و سهامی اضافه کنند، به مدت ۲ ماه فرصت دارند تا با مراجعه به اداره ثبت شرکت ‌ها، اقدام به ابطال تمبر نمایند.

هزینه پاکت، پوشه و پست مدارک

پس از تکمیل مدارک باید همه اطلاعات خود را از طریق پست برای اداره ثبت شرکت‌ ها ارسال کنید. معمولا هزینه ارسال مدرک بیش از ۲۰ هزارتومان است. علاوه بر این باید لوازم جانبی مانند پاکت و پوشه نیز تهیه کنید که هزینه جداگانه‌ای دارد و مبلغ آن اندک است.

هزینه روزنامه رسمی

یکی از کارهایی که برای ثبت شرکت باید انجام دهید، چاپ آگهی در روزنامه است. چاپ آگهی باید در دو نوبت انجام شود. در مرحله اول باید در یک روزنامه محلی و در مرحله دوم در روزنامه رسمی چاپ می‌شود. هزینه چاپ را باید در اداره ثبت شرکت ‌ها پرداخت کنید.

در مرحله دوم که چاپ در روزنامه رسمی است هزینه به صورت اینترنتی پرداخت می ‌شود.

هزینه روزنامه کثیرالانتشار

در نهایت باید از طریق سامانه روزنامه رسمی کشوری برای چاپ آگهی در روزنامه رسمی کشور درخواست دهید. هزینه آگهی بنا بر تعداد کلمات و تعداد سطرهای آگهی بستگی دارد و این مبلغ به صورت آنلاین پرداخت می‌ شود.

هزینه تشکیل پرونده مالیاتی و اخذ کد اقتصادی

برای تشکیل پرونده مالیاتی باید دو هزارم سرمایه شرکت را به اداره امور مالیاتی و دارایی واریز کنید و با تشکیل پرونده کد اقتصادی دریافت کنید.

مزایای ثبت شرکت

با فعالیت به صورت شرکت، کلیه  امور تجاری و غیر تجاری شرکت به صورت رسمی و قانونی صورت گرفته و اعتبار بیشتری خواهد یافت.

از طرفی دیگر فعالیت تحت عنوان شرکت به علت امتیازاتی که قانون برای شرکت ها در نظر گرفته است. نظیر اعطای وام و حمایت هایی که از اشخاص حقوقی به عمل می آورد، موجب اطمینان خاطر شرکت ها جهت فعالیت با امنیت شغلی بیشتر نسبت به فعالیت شخصی می گردد.

همچنین ثبت شرکت، به شرکت ها امکان حضور در مناقصات و مزایدات را می دهد که سود قابل توجهی را برای طرفین معامله به همراه دارد.

شما با به ثبت رسانیدن شرکت خود می توانید از اسم شرکتتان محافظت نمایید. در صورتی که شرکت شما به ثبت رسیده باشد هیچ شخص دیگری قادر نخواهد بود شرکتی را با نام شرکت شما به ثبت برساند. از دیدگاه دیگر با ثبت شرکت شما در برخی از موارد از مصونیت قانونی برخوردار می گردید و تنها مسئولیت فردی نخواهید داشت.

شما با به ثبت رسانیدن شرکت خود می توانید از بیمه های تجاری برخوردار شوید یا سرمایه گذاران را جذب نمایید زیرا آن ها اطمینان دارند که شما به تنهایی مسئول بقا و تداوم شرکت نیستید.

به ثبت رسانیدن شرکت می تواند فعالیت های تجاری یا غیر تجاری افراد حقیقی را ساماندهی نماید و به آن نظم و نظام ببخشد. مزایای قانونی که دولت برای آن ها در نظر گرفته را نیز به همراه اعتبار بیشتر برای آن ها به ارمغان بیاورد .

می توان ادعا نمود که بهترین روش برای سود های گسترده تر و بیشتر و رسیدن به مدارج بالاتر، ثبت شرکت است. هر چند فعالیت به عنوان یک شخصیت حقوقی در کنار مزایای فراوان معایبی را نیز به همراه دارد؛ لیکن این افراد هستند که با شناخت مزایا و معایب شغلی خود و اینکه گسترش فعالیت آن در غالب شرکت می تواند مناسب باشد یا خیر تصمیم گیری می نمایند.

ثبت شرکت فکر برتر

یکی از مهمترین اقداماتی که قبل از انجام ثبت شرکت باید انجام دهید این است که اطلاعات خود را در این زمینه کامل کنید. برای اینکه بتوانید از روند درست انجام ثبت شرکت کاملا آگاه شوید بهتر است جهت دریافت هرگونه اطلاعات با کارشناسان ثبت شرکت فکر برتر ارتباط حاصل کرده و اطلاعات جامع و کاملی را جهت تاسیس شرکت، انواع شرکت ‌ها، هزینه های ثبت شرکت و سایر موارد به دست آورید. کارشناسان باتجربه مجموعه فکر برتر با سابقه ‌ای درخشان و طولانی مدت، آماده ارائه هرگونه خدمات به شما مشتریان عزیز هستند.

0 دیدگاه
برای قرار دادن دیدگاه وارد شوید