دیوان محاسبات کشور در چند سال اخیر به منظور تامین کمبود نیروی انسانی خود اقدام به برگزاری آزمون از میان داوطلبان علاقه مند و واجد شرایط، کرده است. متقاضیانی که قصد ثبت نام آزمون استخدامی دیوان محاسبات کشوری ۱۴۰۲ را دارند، باید در زمان تعیین شده برای ثبت نام به سایت سنجش مراجعه کرده و اقدام به نام نویسی نمایند.
در این مقاله قصد داریم زمان و نحوه ثبت نام آزمون استخدام دیوان محاسبات کشور ۱۴۰۲، شرایط استخدام در این ارگان، سهمیه های موجود برای آزمون مذکور، دفترچه آزمون استخدامی دیوان کشوری و رشته های مورد نیاز آن را مورد تحلیل و بررسی قرار داده و اطلاعات مفیدی را در اختیار داوطلبان شرکت در این آزمون قرار دهیم.

زمان ثبت نام آزمون استخدامی دیوان محاسبات کشور
آزمون دیوان محاسبات کشور هر چند سال یک بار برگزار می شود و افرادی که علاقه مند به شرکت در آن هستند، باید در زمان مقرر نسبت به ثبت نام در امتحان ورودی آن اقدام نمایند.
ثبت نام در این آزمون اینترنتی بوده و متقاضیان برای این کار باید به سایت سازمان سنجش به نشانی sanjesh.org مراجعه نمایند، تا در تاریخ اعلام شده با استفاده از لینک ثبت نام اقدام به نام نویسی خود نمایند.
با توجه به سوابق موجود در ادوار گذشته، می توان بیان نمود که ثبت نام آزمون استخدامی دیوان محاسبات کشور ۱۴۰۲ در نیمه دوم سال می باشد.
آخرین امتحان ورودی دیوان محاسبات در سال ۱۴۰۰ برگزار شد، که تاریخ ثبت نام آن از ۱۱ بهمن شروع و تا ۱۶ بهمن ادامه داشت. لازم به ذکر است این مهلت تا ۱۹ بهمن ماه تمدید شد.
نحوه ثبت نام آزمون استخدامی دیوان محاسبات کشور
دیوان محاسبات کشور برای تامین کمبود نیروی انسانی خود در موارد حسابرسی اقتصادی و زیربنایی امور اقدام به جذب نیرو از طریق برگزاری آزمون استخدامی توسط سازمان سنجش می نماید.
این بخش دررابطه با مراحل ثبت نام در این آزمون به صورت گام به گام توضیح داده شده است:
۱- در ابتدا لازم است که داوطلبان وارد سایت سنجش به نشانی sanjesh.org شده و از منوی موجود در سمت راست صفحه بر روی سایر آزمون های استخدامی کلیک نمایند.
۲- در ادامه باید گزینه ” ثبت نام آزمون دیوان محاسبات کشور ۱۴۰۲ “ توسط داوطلبان انتخاب گردد.
۳- هزینه ثبت نام باید با استفاده از کارت های اعتباری پرداخت شود.
پس از پرداخت هزینه آزمون، شماره سریال به داوطلب داده می شود که باید آن را یادداشت نموده ودر نگهداری آن کوشا باشند، که حین ثبت نام از آن استفاده کند.
۴- در ادامه وارد بخش ثبت نام شده و فرم موجود را که باید با اطلاعات دقیق شخصی و تحصیلی داوطلب تکمیل شود، پر کنید.
۵- در این مرحله باید عکس داوطلب بارگزاری گردد.
لازم به ذکر است که تصویر متقاضی باید در ابعاد ۴×۳ بوده و مربوط به سال جاری باشد، زمینه عکس سفید بوده و بدون هیچ گونه مهر، لک و اثر انگشت باشد، همچنین حجم فایل اسکن شده بیشتر از ۷۰ کیلو بایت نباشد.

شرایط استخدام دیوان محاسبات کشور
به منظور شرکت در آزمون استخدامی دیوان محاسبات، دارا بودن شرایط عمومی و اختصاصی برای داوطلبان الزامی است که در ادامه مطلب به بررسی آنان می پردازیم.
شرایط عمومی:
۱- دارا بودن تابعیت ایرانی برای داوطلبان الزامی است.
۲- التزام به دین اسلام و قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نیز یکی از الزامات شرکت در آزمون است.
۳- عدم اعتیاد به مواد مخدر.
۴- عدم وجود مشکل نظام وظیفه برای داوطلبان مذکور.
۵- دارا بودن سلامت جسمی و روانی بر اساس تائیدیه مراجع پزشکی.
۶- عدم وجود فساد اخلاقی و سوء پیشینه کیفری برای داوطلبان.
۷- داشتن تعهد کاری در سایر موسسات دولتی.
۸- متقاضیان نباید مستخدم باز خرید سایر دستگاه های اجرایی باشند.
شرایط اختصاصی:
۱- مدرک تحصیلی مورد قبول برای این آزمون کارشناسی و ارشد است.
۲- حداقل معدل قابل قبول برای مقاطع کارشناسی و ارشد ۱۴ می باشد.
۳- حداکثر سن مجاز برای شرکت در آزمون با مدرک لیسانس ۲۸ سال و فوق لیسانس ۳۳ سال می باشد.
۴- متقاضیانی که رشته تحصیلی آنها عمران است، باید دارای حداقل ۳ سال سابقه کار مفید و مرتبط باشند، که این ۳ سال به حداکثر سن آنان افزوده می شود.
۵- داوطلبانی که سابقه کار در دیوان محاسبات دارند و یا خدمت سربازی رفته اند، مدت زمان این دو مورد به حداکثر سن آنان افزوده خواهد شد.
۶- پذیرفته شدگان باید تنها از طریق دوره های پودمانی محاسبات، ادامه تحصیل دهند.
۷- متقاضیان در زمان ثبت نام نباید مشغول به تحصیل باشند.
۸- رشته تحصیلی داوطلبان باید با شغل انتخابی آنان برای آزمون مطابقت داشته باشد.
۹- پس از قبولی در آزمون امکان نقل و انتقال به استان های دیگر وجود ندارد.
۱۰- افرادی که دارای مدرک دیپلم و یا مدارک بالای فوق لیسانس باشند، اجازه شرکت در امتحان ورودی دیوان محاسبات را نخواهند داشت.
۱۱- کارمندانی که در آزمون فوق پذیرفته گردند، حداکثر یک ماه مهلت دارند تا از سمت خود استعفا دهند.
سهمیه های استخدام دیوان محاسبات کشور
در این آزمون نیز مانند همه آزمون های دولتی دیگر امکان استفاده از سهمیه ایثارگران و معلولان وجود خواهد داشت و قصد داریم در این بخش جزئیات و ضوابط مربوط به سهمیه های استخدام دیوان محاسبات کشور را شرح دهیم.
مهم ترین نکته در خصوص بهره مندی از سهمیه ها این است که تائیدیه های مد نظر برای سهمیه های داوطلبان حداکثر تا روز آزمون صادر شده و در روز تطبیق مدرک همراه با سایر مدارک ارائه گردند.
بیست و پنج درصد از سهمیه این آزمون به جانبازان و آزادگان که شغل دولتی ندارند، همسر و فرزندان شهدا، همسر و فرزندان جانبازان بیست و پنج درصد و بالاتر، همسر و فرزندان آزادگان با مدت اسارت یکسال و بالاتر، خواهر و برادر شهید اختصاص پیدا کرده است.
پنج درصد از ظرفیت این آزمون به آزادگانی که حداقل ۶ ماه سابقه حضور داوطلبانه در جبهه داشته اند، همسر و فرزندان این عزیزان، فرزندان جانبازان زیر بیست و پنج درصد و فرزندان آزادگان کم تر از یکسال اختصاص داده شده است.
ایثارگران (جانبازان، آزادگان، فرزندان و همسران آنها، همسر و خانواده شهدا) برای دریافت تائیدیه سهمیه خود باید به بنیاد شهید و امور ایثارگران مراجعه نمایند.
رزمندگان برای دریافت تائیدیه سهمیه خود باید به معاونت نیروی انسانی هر یک از رده های نیروهای مسلح در مورد رزمندگان خود مراجعه نمایند.
مشمولین سهمیه ۲۵ درصد ایثارگران دارای سهمیه استخدامی مشخص و مجزا از سایر متقاضیان در آگهی استخدامی هستند.
ایثارگرانی که داوطلب استفاده از سهمیه استخدامی حداقل ۲۵ درصدی هستند، باید اطلاعات خود را در سیستم سجایا (سیستم جامع اطلاعات یکپارچه ایثارگران) ثبت نمایند تا پس از تائید توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران از سهمیه خویش بهره مند گردند.
شرط حداکثر سن مجاز شرکت در آزمون برای جانبازان، آزادگان، فرزندان شهدا، فرزندان جانبازان بیست و پنج درصد و بالاتر و فرزندان آزادگان یکسال اسارت و بالاتر در نظر گرفته نخواهد شد.
سهمیه در نظر گرفته شده برای معلولین حداکثر ۳ درصد می باشد و افرادی مجاز به استفاده از آن هستند، که دارای کارت سازمان بهزیستی بوده و توانایی انجام مشاغل ارائه شده را با تایید پزشک معتمد دیوان محاسبات کشور داشته باشد.
دفترچه آزمون استخدام دیوان محاسبات کشور
دفترچه آزمون استخدام دیوان محاسبات کشور معتبر ترین منبع برای دریافت اطلاعات و جزئیات مربوط به زمان برگزاری آزمون، شرایط سهمیه، رشته های تحصیلی و شغلی مورد نیاز، مواد امتحانی و … است.
تمام داوطلبان شرکت در این آزمون باید قبل از ثبت نام، دفترچه را از سایت سنجش دانلود و به طور کامل مطالعه نمایند و در صورتی که شرایط موجود در دفترچه را دارا باشند، می توانند در آزمون شرکت نمایند.
همزمان با اعلام زمان نام نویسی در امتحان ورودی دیوان محاسبات کشور، لینک دانلود دفترچه راهنما نیز قرار داده می شود.
رشته های مورد نیاز دیوان محاسبات کشور
یکی از نکات بسیار مهمی که داوطلبان در هر آزمونی از جمله امتحان ورودی دیوان محاسبات باید به آن توجه داشته باشند رشته های مورد نیاز برای هر عنوان شغلی می باشد.
لیست رشته های مورد نیاز برای آزمون مذکور در دفترچه راهنمای ثبت نام وجود دارد، که در سایت سازمان سنجش قرار می گیرد.
در ادامه جدولی را که شامل رشته ها و گرایش های مورد نیاز برای این استخدامی هستند به همراه مقطع تحصیلی مربوط به هر یک را، قرار داده ایم.




اطلاعات دقیق رشته های مورد نیاز برای آزمون استخدامی در هر عنوان شغلی برای آزمون سال ۱۴۰۲ به صورت جدول در دفترچه راهنما منتشر خواهد شد که شامل تمام جزئیات از قبیل شغل محل، کد مربوط به آن، ظرفیت و جنسیت مورد پذیرش، مقطع و عنوان رشته تحصیلی و… می گردد.
نتیجه گیری
آزمون استخدامی دیوان محاسبات کشور یکی از آزمون های استخدامی بسیار مهم است که هر چند سال یکبار برگزار شده و داوطلبان زیادی علاقه مند به شرکت در آن می باشند.
در این مقاله مطالب مفیدی در خصوص آزمون استخدامی مذکور، شرایط و جزئیات آن، دفترچه راهنما، زمان و نحوه ثبت نام، رشته و شغل های مورد نیاز و … آورده شده است و می تواند منبع خوبی برای مطالعه متقاضیان باشد.
امیدواریم توانسته باشیم راهنمایی های خوبی را در خصوص آزمون استخدام دیوان محاسبات کشوری در اختیارتان قرار داده باشیم. چنانچه پس از مطالعه مقاله فوق، همچنان سوال یا ابهامی در این زمینه دارید، می توانید با کارشناسان ما تماس برقرار کرده و مشکل خود را برطرف سازید.
مطالب مرتبط؛
دفترچه ثبت نام آزمون کارشناسان رسمی دادگستری ۱۴۰۲
زمان برگزاری آزمون استخدامی بانک سینا ۱۴۰۲
زمان ثبت نام آزمون استخدامی دستگاه های اجرایی ۱۴۰۲