برای انتخاب مسیر شغلی قبل از تصمیمگیری نهایی، بهتر است خود را با شغل مورد نظر و مزایا و معایب آن بشناسید. بدیهی است که همه کارها دارای موارد مثبت و منفی هستند و حسابداری نیز از این قاعده مستثنی نیست. پس با هم به این موضوع میپردازیم که آیا میتوان گفت کار حسابداری با همه مزایا و معایبش با سلیقه و عواطف شما مطابقت دارد؟
مزایای شغل حسابداری:
دارای مسیر شغلی مشخصی است:
حسابداری نسبت به سایر مشاغل مسیر شغلی مشخصتری دارد و اگر در این رشته تحصیل کنید مطمئن باشید در صورت استخدام در هر شرکتی با واحد مالی آن شرکت سر و کار خواهید داشت و وظایف شما انجام می شود. همچنین فرقی نمیکند در کدام رشته تحصیل کردهاید، حتی اگر علاقمند به حسابداری باشید تنها با شرکت در یک دوره صفر تا صد حسابداری این حرفه را به خوبی یاد گرفته و وارد بازار کار شوید.
جامعه همیشه به حسابدار نیاز دارد:
نه تنها این شغل هنوز اشباع نشده است، بلکه تا زمانی که شرکتها و مشاغل وجود دارند، نیاز به یک حسابدار برای رسیدگی به امور مالی احساس میشود. با توجه به توسعه روزافزون و مکانیزه شدن شرکتها، حسابداری همچنان یکی از پرتقاضاترین مشاغل است و به نظر میرسد که متوقف نخواهد شد.
زمینه خوبی برای رشد و ارتقا شغلی دارد:
هنگام ورود به بازار کار میتوانید به عنوان کمک حسابدار یا حسابدار ساده مشغول به کار شوید. اما نگران نباشید! پس از کسب تجربه و مهارتهای لازم میتوانید به راحتی در این شغل پیشرفت کرده و در سمت های ارشد مانند حسابدار رسمی، حسابدار، حسابرس، مدیر مالی و ... پذیرفته شوید.
درآمد رو به رشد است:
یکی از مهمترین اهداف هر فردی در یافتن شغل، داشتن پول کافی برای تامین هزینههای زندگی است و البته میزان درآمد شما نیز بسیار مهم است. در حال حاضر حداقل دستمزد یک حسابدار ساده با حقوق پایه وزارت کار مطابقت دارد.
هرجا که بخواهید کار کنید:
فرقی نمیکند در کدام شهر یا استان زندگی میکنید. هرجا شرکت و کسب و کار وجود دارد نیاز به حسابدار احساس میشود. اگر مهارت و تجربه کافی دارید، این شما هستید که حسابدار یک کارخانه سیمان یا یک شرکت حقوقی را انتخاب میکنید، یا شاید میخواهید عضو یک تیم خدمات حسابداری شوید. با توجه به تقاضای زیاد برای این شغل، شما در انتخاب محل کار خود آزاد هستید.
معایب شغل حسابداری:
شاید روتین و خسته کننده باشد:
حسابداری شاید برای بعضی افراد یک شغل پشت میز و بدون هیجان و خسته کننده باشد و نیاز به دقت، تمرکز و حوصله زیادی دارد. وقتی سراغ این کار میروید باید در نظر داشته باشید که هر روز پشت میز خواهید نشست و با اعداد و محاسبات سر و کار دارید. در نتیجه از این کار نمیتوان انتظار تنوع و هیجان داشت.
بازههای زمانی پرمشغلهای در طول سال دارد:
در برخی از ماههای سال مشغله حسابداران چند برابر میشود. مثلاً در اسفند ماه جمعبندی حساب مالی، انبارگردانی و... و یا در فروردین به منظور بررسی حساب مالیاتی و تنظیم تعرفههای مالی سال جدید، اوج کار حسابداران محسوب میشود. در این ماهها فشار کاری بر حسابداران بسیار زیاد است و عموماً مجبور به اضافه کاری نیز میشوند.
حسابداری شغلی پر استرس است:
حسابداری جز مشاغل پر استرس میباشد. این موضوع به این علت است که آنها با امور مالی یک شرکت سروکار دارند. حسابدار باید به قدری دقیق عمل کنند که حتی یک ریال هم به اشتباه جا به جا نشود و همه چیز دقیق و تحت کنترل باشد. پس اگر قرار است شغل حسابداری انتخاب کنید باید در نظر داشته باشید که توانایی و مهارت کنترل این استرس و مدیریت شرایط را دارید یا نه.
نیاز به یادگیری مدام و به روز بودن اطلاعات دارید:
درهر زمینهای همیشه مطالب و جزئیات بیشتری برای یادگیری وجود دارد. همچنین شما در شغل حسابداری نیاز دارید تا از آخرین اخبار در حوزه خود و آخرین تغییرات مالیات و موضوعات مهم اطلاع داشته باشید.
در نتیجه همه مشاغل دارای نکات مثبت و منفی زیادی هستند. ولی لروزماً مزایا و معایب نشان دهنده خوب و بد بودن یک رشته نیستند در نهایت شما باید با توجه به خصوصیات و علایق خود تصمیم بگیرید که این رشته و شغل مناسب شما است یا نه!
در کنار همه مواردی که ذکر شد اگر قصد یادگیری حسابداری را دارید توصیه میشود هر چه سریعتر اقدام کرده تا به موفقیت قدم به قدم نزدیکتر باشید. آموزشگاه حسابداری آپاداس در تبریز بهصورت کاملاً عملی و با تجهیزات آموزشی بروز دوره حسابدار ویژه بازار کار برگزار میکند. اگر هم فارغالتحصیل رشته حسابداری نباشید به راحتی با شرکت در این دوره میتوانید وارد بازار کار شوید.