پیکسلر | شبکه اجتماعی برنامه نویسان

ورود به سامانه اظهارنامه مالیاتی tax.gov.ir-اظهار نامه مالیاتی

رلسک 1 سال پیش

سامانه اظهارنامه مالیاتی چیست؟ در پاسخ به این سوال باید گفت، سامانه اظهارنامه مالیاتی خدماتی مانند: پرداخت قبض مالیات، استعلام بدهی مالیاتی، ارائه برگه تشخیص مالیاتی، صدور صورت حساب الکترونیکی و… را ارائه می دهد. در واقع تمام افراد حقیقی و حقوقی که صاحب درآمد هستند باید هر ساله بخشی از سود سالیانه خود را در قالب مالیات به اداره دارایی پرداخت کند.

حالا اگر هر شخص حقیقی و حقوقی، مالیات خود را پرداخت نکند و یا حتی یک روز دیرتر اظهار نامه مالیاتی خود ار پر کند چه اتفاقی خواهد افتاد؟

در پاسخ باید گفت که؛ در این حالت اداره مالیات این شخص یا شرکت رو علی الرس میکنه یعنی بر اساس بالاترین سود هم صنفی های اون شخص میزان مالیات را تعیین میکند.که ممکن است چند برابر بودجه و درآمد فرد و یا شرکت باشد.

و در صورتی که این مالیات را نیز پرداخت نکند، حساب های آنها بسته شده و ممنوع الخروج می شوند و تبعات جدی را در پی دارد.

حالا که متوجه اهمیت پرکردن اظهارنامه مالیاتی شدیم، با ما همراه باشید تا نحوه ثبت نام اظهار نامه مالیاتی بصورت اینترنتی را آموزش دهیم و سامانه اظهار نامه مالیاتی را به شما معرفی کنیم.

بر اساس اعلام سازمان امور مالیاتی کشور، با هدف اجرای ماده ۱۶۳ قانون مالیات ‌های مستقیم و طبق اعلام بانک ‌مرکزی، مبنی بر تعلق مالیات علی الحساب به میزان ۱۰درصد، به فروش ارز، توسط خریداران و فروشندگان، لازم است تا اشخاص مشمول، با مراجعه به سامانه اظهارنامه مالیاتی ، نسبت به ثبت نام اقدام نمایند و در صورت وجود خطا، پس از ثبت، اقدام به رفع خطای اظهارنامه مالیاتی خود کنند.لازم به ذکر است که ضمانت اجرای عدم ثبت نام به موقع و خودداری از پرداخت مالیات، علاوه بر اخذ مالیات و جریمه های مربوطه، اعمال مجازات‌ های مقرر در ماده ۲۷۴ قانون مالیات‌ های مستقیم از جمله مجازات‌ های درجه ۶ می باشد.


 

با راه اندازی، سامانه اینترنتی اظهار نامه مالیاتی شما نیازی نیست که مثه سابق بصورت حضوری اظهارنامه را تحویل دهید.

شما می توانید در منزل و از طریق سایت اظهار نامه مالیاتی، این فرآیند را انجام دهید و یا با مشاوران مرکز الورایانه کمک تماس گرفته تا همکاران ما بصورت تلفنی این عمل را ببرای شما انجام دهند.

در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و یا دریافت مشاوره نیم بها کنید

برای ورود و ثبت نام در سامانه اظهار نامه مالیاتی ابتدا، وارد آدرس اینترنتیشوید.و مراحلی که در ادامه بهمراه تصویر ارائه داده ایم دنبال کنید

نحوه ثبت نام در سامانه اظهار نامه مالیاتی

بعد از اینکه وارد سایت اظهار نامه مالیاتی شدید، می بایست روی گزینه روی گزینه «پیش ثبت نام و ثبت نام الکترونیک» کلیک کنید.

در مرحله بعد، گزینه ورود به ثبت نام را انتخاب کنید تا وارد فرآیند ثبت نام شوید.


 

یکی از افراد حقیقی، حقوقی، تشکل قانونی، تبعه خارجی را انتخاب کنید و درقسمت بعدی، شماره ملی و شماره فراگیر خود را وارد کنید و پس از تکمیل عبارت امنیتی، بر روی گزینه «ورود به ثبت نام» کلیک کنید.


 

صاحبان مشاغل مشمول ثبت نام مکلفند مادامی که برای آنها شماره اقتصادی جدید صادر نشده است، حسب مورد از شماره ملی، شناسه مشارکت مدنی و شماره اختصاصی اشخاص خارجی استفاده نماید.

تبصره: شناسه ملی ویژه اشخاص حقوقی به عنوان شماره اقتصادی منظور شده و مودی مکلف است از آن در کلیه معاملات خود استفاده نماید.

در مرحله بعدی در صورتی که شما قبلا با کد ملی خود یک ثبت نامی در سامانه داشته باشید، امکان ویرایش ثبت نام برای شما وجود دارد. در غیر این صورت برای ثبت نام جدید، می توانید مانند تصویر زیر بر روی گزینه «پیش ثبت نام جدید» کلیک کنید.

پس از تکمیل تمامی مراحل ثبت نام در این سامانه، به شما یک نام کاربری و رمز عبوری اختصاص داده می شود که می توانید از آن به بعد برای ورود به سامانه اظهارنامه مالیاتی استفاده کنید.

خلاصه فرایند ثبت نام الکترونیک طبق توضیحات سایت رسمی اظهارنامه مالیاتی

۱- پیش ثبت نام الکترونیک: نقطه شروع فرایند ثبت نام الکترونیک مرحله پیش ثبت نام می باشد. در این مرحله اطلاعات پایه ای از شما دریافت می شود.

در ادامه پس از تکمیل اطلاعات درخواستی و فشردن کلید تایید نهایی وارد مرحله بعدی خواهید شد. چنانچه تا هفت روز اطلاعات خود را تایید ننمایید پرونده ایجاد شده به صورت خودکار حذف خواهد شد.

۲- صحت سنجی اطلاعات: در این مرحله بخشی از اطلاعات ثبت شده شما در مرحله پیش ثبت نام از منابع مختلف سازمانی استعلام و بررسی شده و صحت آن مورد آزمون قرار خواهد گرفت.

چنانچه به هر دلیل در اطلاعات مغایرتی یافت شود، موضوع با پیامک به شما اطلاعات داده شده و شما مجدد باید وارد سامانه پیش ثبت شده و مرحله یک را تکرار نمایید.

۳- تولید و ارسال اطلاعات کاربری: چنانچه اطلاعات اولیه پیش ثبت نام شما مورد تایید سازمان قرار گیرد برای شما یک نام کاربری و کلمه عبور ایجاد خواهد شد.

این اطلاعات به صورت پیامک روی شماره تلفن همراه ثبتی شما ارسال خواهد شد. باید دقت داشت اطلاعات کاربری محرمانه بوده و مسئولیت سوء استفاده از آن برعهده شما خواهد بود.

۴- ثبت نام الکترونیک: پس از دریافت اطلاعات کاربری شما باید وارد سامانه ثبت نام شوید. پس از ورود باید اطلاعات تکمیلی در خصوص بنگاه اقتصادی خود را در فرم های این سامانه تکمیل نمایید.

همچنین می توانید اطلاعات پایه که در مرحله ثبت نام ثبت کرده اید ویرایش نمایید. در نهایت پس از تکمیل همه اطلاعات خواسته شده کلید تایید نهایی را فشار دهید.

نکات مهم قبل از شروع فرایند ثبت نام الکترونیک

• ثبت نام  الکترونیک و در نهایت تخصیص شماره اقتصادی از طرف سازمان امور مالیاتی کاملا رایگان صورت می پذیرد و هرگونه درخواست وجوه به عنوان این سازمان از این بابت غیر قانونی است. • اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغل موضوع قانون مالیات های مستقیم (و کلیه اصلاحیه های بعدی) مکلفند نسبت به ثبت نام در نظام مالیاتی کشور اقدام نمایند. • صاحبان مشاغل مکلف به ثبت نام، می بایست برای هر واحد شغلی یا برای هر محل، جداگانه در نظام مالیاتی ثبت نام نمایند.

تبصره: چنانچه صاحبان مشاغل بر اساس مجوز صادره از طرف مراجع ذی صلاح، بیش از یک محل فعالیت برای همان مجوز داشته باشند، برای تمامی این محل ها فقط یک ثبت نام صورت خواهد گرفت و بنابر اعلام مودی یکی از این محل ها، به عنوان محل اصلی فعالیت مشخص و سایر محل ها به عنوان شعبه منظور خواهد شد.

در صورت عدم انتخاب مودی، تعیین محل اصلی فعالیت به تشخیص سازمان خواهد بود. تبصره: چنانچه صاحبان مشاغل در یک محل بیش از یک فعالیت شغلی داشته باشند، مکلف به یک ثبت نام برای کلیه فعالیت های شغلی محل مذکور می باشند. تبصره: در مورد کارگاه ها و واحد های تولیدی که نوع فعالیت آنان ایجاد دفتر یا فروشگاه در یک یا چند محل دیگر را اقتضاء نماید، مودی می تواند برای کلیه محل های مذکور یک ثبت نام به نشانی که به عنوان محل اصلی فعالیت اعلام می نماید .

انجام و یک فقره اظهارنامه برای کلیه درآمدهای حاصل از فعالیت های خود تسلیم نماید. در این صورت برای مودی مزبور یک پرونده به نشانی که اعلام می نماید، تشکیل می شود.

• مشاغلی که به صورت مشارکت مدنی اعم از قهری یا اختیاری اداره می شوند، به عنوان یک مودی در نظام مالیاتی ثبت نام خواهند شد. صاحبان مشاغل مذکور مکلفند در زمان پیش ثبت نام، اطلاعات مورد نیاز کلیه شرکاء و نسبت سهم هر شریک را اعلام نمایند.

مشمولین ثبت نام مکلفند هر گونه تغییرات از جمله انحلال، تعطیلی فعالیت، تغییر نام ، تغییر شغل، تغییر نشانی، تبدیل فعالیت انفرادی به مشارکتی و یا بالعکس ، تغییر شرکاء (اختیاری یا قهری) و یا سایر موارد را حداکثر ظرف مدت دو ماهاز تاریخ انجام یا وقوع تغییرات به سازمان اعلام نموده و یا ثبت نام جدیدی انجام دهند.• صاحبان مشاغل مشمول ثبت نام مکلفند مادامی که برای آنها شماره اقتصادی جدید صادر نشده است، حسب مورد از شماره ملی، شناسه مشارکت مدنی و شماره اختصاصی اشخاص خارجی استفاده نماید. تبصره: شناسه ملیویژه اشخاص حقوقی به عنوان شماره اقتصادی منظور شده و مودی مکلف است از آن در کلیه معاملات خود استفاده نماید.

امکانات دیگر سایت اظهارنامه مالیاتی

ورود به سیستم تسلیم اظهارنامه های مالیاتی برای اشخاص حقیقی

ورود به سیستم تسلیم اظهارنامه های مالیاتی برای اشخاص حقوقی

انجام مراحل ثبت نام و پیش ثبت نام برای تسلیم اظهارنامه های مالیاتی

مشاهده قبوض الکترونیکی صادر شده برای افراد و پرداخت آن ها

ورود به سیستم اظهارنامه مالیاتی اجاره املاک

استعلام بدهی مالیاتی

ورود به سیستم اظهارنامه مالیاتی بر درآمد مشاغل خودرویی

ثبت الکترونیکی شکایات و اعتراضات

سامانه پرداخت الکترونیکی مالیات پزشکان

انجام مراحل مربوط به استعلام مالیاتی در سامانه

پرداخت الکترونیکی مالیات از طریق سایت

مشاهده صورت معاملات فصلی الکترونیک

و…

منبع: الورایانه کمک


 

0 دیدگاه
برای قرار دادن دیدگاه وارد شوید