پیکسلر | شبکه اجتماعی برنامه نویسان

سوت پایان برای گوگل استادیا به صدا درآمد

میم مثل مهسا 1 سال پیش

گوگل در ۲۸ سپتامبر سال ۲۰۲۲ (ششم مهر ۱۴۰۱) اعلام کرد که گوگل استادیا را در هجدهم ژانویه سال ۲۰۲۳ خواهد بست. سرویس استریم بازی این غول تکنولوژی که برای به لرزه درآوردن صنعت بازی به میدان آمد، به مثال دیگری از پایانی غم‌انگیز تبدیل شد.

از شروع پرفروغ تا پایانی غم‌انگیز

Google Stadia در اواخر سال 2019 با هدف ایجاد پلتفرم ابری استریم بازی تأسیس شد. این سرویس، گیمرها را از کنسول یا PC گران‌قیمت بی‌نیاز می‌کرد. آن‌ها صرفاً با یک کنترلر بازی‌هایشان را بر روی تلویزیون، مانیتور کامپیوتر یا تلفن همراهشان اجرا می‌کردند.

کمی بعد مایکروسافت هم به عنوان رقیب او پا به این عرصه نهاد. مایکروسافت راهکاری برای اجرای ابری بازی‌های Xbox ارائه کرد که نسبت به سرویس اشتراک Game Pass مشهور خود هزینه‌ بیشتری نداشته باشد. سونی هم در رقابت با Game Pass به تازگی در حال بهره‌برداری از سرویس پلی استیشن پلاس جدید خود به نام اسپارتاکوس است. برخی می‌گویند اینکه گوگل توانایی رقابت با رقبایی مثل سونی و مایکروسافت را نداشت، منجر به بسته شدن استادیا شد. آینده گوگل استادیا از فوریه سال 2021، درست در زمان بستن استودیوهای داخلی گوگل، تیره و تار شد؛ استودیوهایی که قرار بود بازی‌‌های این سرویس را بسازند.

VtcgteQFVYjp8c9jhXJeYI5xSKZ58tMiWFk7jEGf.jpgپایان راه گوگل استادیا

بازپرداخت هزینه‌ها

بنابر اعلام گوگل پس از انتشار این خبر، هزینه خرید سخت‌افزار (کنترلر) یا بازی‌های Stadia به مشترکان برگردانده خواهد شد. البته، هزینه اشتراک مشترکان Pro این سرویس بازگردانده نمی‌شود. از این پس، استادیا پیش سفارش‌ها را لغو می‌کند و اشتراک‌های آینده را به صفر می‌رساند. کتابخانه بازی ابری را هم از هجدهم ژانویه سال 2023 به بعد خواهد بست.

خبر شوکه‌کننده

با وجود اینکه گوگل قبلاً تجربه بستن سرویس‌هایی هم‌چون گوگل ‌پلاس و گوگل Buzz را داشت، خبر ناگهانی بسته شدن گوگل استادیا همه را غافگیر کرد. برنامه‌نویسانی که بر روی سرویس استادیا کار می‌کردند، دیروز با شنیدن این خبر شوکه شدند. این اقدام ناگهانی گوگل باعث آشفتگی آن‌ها شد؛ سوال‌های زیادی درباره سرنوشت بازی‌های استادیا و هزینه صرف شده بر روی آن‌ها برایشان به وجود آورد. همان‌طور که از توئیت‌ها پیداست، این خبر برنامه نویسان مستقل را هم غافلگیر کرده است. Bungi که متعلق به سونی و سازنده Destiny 2 است، اعلام کرد از این خبر هیچ اطلاعی نداشته. گیمرهای گوگل استادیا هم با سردرگمی به دنبال راهی برای انتقال پیشرفت بازی‌های خود در استادیا به نسخه‌های آن بازی‌ها در پلتفرم‌های دیگر هستند.

در صورتی که شما هم کاربر گوگل استادیا هستید، تجربه‌تان را با ما درمیان بگذارید.

منبع: PlayPod TV

 

0 دیدگاه
برای قرار دادن دیدگاه وارد شوید