پیکسلر | شبکه اجتماعی برنامه نویسان

استیم دک برای ویندوز آماده است؟

دو سه ماهی می شود که کنسول پر حاشیه شرکت Valve منتشر شده است اما هنوز خبری از عرضه عمومی آن در بازار جهانی نیست و به نظر می رسد والو هنوز به خرده فروشی ها برای پخش این محصول در بین مشتریان، اعتماد ندارد و ترجیح می دهد تا این کنسول دستی جذاب را خود به صورت مستقیم به مشتریانش بفروشد. همین موضوع سبب شده است تا بعد از گذشتن بیش از 2 ماه، هنوز هم این کنسول در ایران برای خرید موجود نباشد.

البته من دلیل اصلی این موضوع را نگرانی والو می دانم و فکر می کنم این شرکت در زمان عرضه استیم دک نگران بود که اگر دستگاههایی که می فروشد با مشکلی برخورد کند که البته اگر واقع بین باشیم بسیار محتمل هم به نظر می رسید، چطور می خواهد دستگاههایی را که خرده فروشی های دیگر کار پخش آن را انجام داده اند را، از مشتریان باز پس بگیرد. بطوریکه حتی فکر می کنم همین موضوع می توانست به راحتی برای والو تبدیل به یک بحران بزرگ شود. حال هرچه که هست والو فعلاً به این شکل که خدمتتان عرض کردم می خواهد کنسول های خود را بفروشد و بیشتر متمرکز بر روی این است تا حد امکان مشکلات نرم افزاری این کنسول را سریعاً حل کند. در این مورد هم، به نظر شخص بنده خیلی موفق ظاهر شده است و هفته ای نمی گذرد مگر اینکه والو با یک بروزرسانی کاربردی کابران را قافلگیر کند. ابتدا اضافه شدن درایورهای گرافیکی ویندوز، سپس اضافه کردن صفحه قفل مخصوص، بعد از آن هم بازبینی نمودار حرارتی برای کنترل سرعت فن و در نهایت امروز هم خبر رسیده که والو بروزرسانی منتشر کرده است که مشکل صدا را در سیستم عامل ویندوز برطرف می کند.

من از همان روزهای اولی که خبر منتشر شدن استیم دک را شنیدم، بسیار هیجان زده شدم. امکان تجربه سیستم عامل ویندوز بر روی یک کنسول دستی کوچک که البته توان پردازشی قابل قبولی هم دارد بسیار وسوسه کننده است. با وجود اینکه استیم قرار بود تا از سیستم عامل لینوکس و لایه میانی پروتون برای اجرای بازیهای ویندوزی بر روی لینوکس استفاده کند، اما از همان اول گِیب نوئِل مدیرعامل و بنیانگزار والو به کاربران وعده داد که استیم دک عملاً یک کامپیوتر فشرده است و کاربران اگر مایل باشند می توانند از سیستم عامل ویندوز برای این کنسول استفاده کنند بطوریکه دیگر حتی نیازی هم به یک لایه میانی نیست.

اما پس از انتشار مشخص شد که عملکرد سیستم عامل لینوکسی که والو برای استیم دک توسعه داده بود به مراتب بهینه تر از ویندوز است. دلیل آن را البته هیچکس به درستی نمی داند ولی من احتمال می دهم، عدم انتشار درایورهای بهینه و عدم کنترل صحیح حرارت تولید شده در دستگاه، از مهمترین عوامل تأثیر گذار بر این موضوع بوده باشد. البته مشکل فقط به عملکرد دستگاه محدود نمی شود؛ سیستم عامل ویندوز وضعیت درستی از باتری استیم دک را نشان نمی دهد و بلندگوههای دستگاه هم کار نمی کنند؛ حتی از جک 3.5 میلی متری هم صدایی خارج نمی شود و تنها راه گرفتن خروجی صدا، استفاده از میکروفون های بلوتوث، یا بهره بردن از میکروفون هایی است که به صورت مستقیم رابط USB-C دارند.

امروز اما والو بروزرسانی جدیدی را منتشر کرده است که مشکل صدای دستگاه را حل می کند. یعنی با دریافت درایورهای جدیدی که برای ویندوز منتشر شده است، کاربران استیم دک می توانند بالاخره در محیط ویندوز هم از صدای بلندگوهای این کنسول بهره ببرند. انتشار این بروزرسانی اما سوال جدید را ایجاد می کند. اینکه آیا استیم دک هم اکنون آماده ارائه یک تجربه کاربری پایدار در ویندوز است ؟

جواب این سوال منفی است. هنوز هم اگر می خواهید بازی های جدید و AAA را تجربه کنید، سیستم عامل لینوکس در نظر گرفته شده بر روی استیم دک بهترین گزینه است. مهندسین والو از زمان انتشار این کنسول با ارائه بروزرسانی های متعدد عملکرد این کنسول در لینوکس را به حد قابل توجهی بهبود بخشیده اند و این کار به لطف همکاری والو با سازنده های بازی ممکن شده است؛ اما در ویندوز چنین پشتیبانی وجود ندارد و AMD هم به نظر نمی رسد عجله ای در انتشار درایورهای جدید برای ویندوز داشته باشد. همه این عوامل دست به دست هم داده اند تا نصب سیستم عامل ویندوز بر روی استیم دک، انچنان منطقی به نظر نرسد.

البته من اگر بخواهم نظر شخصی ام را در مورد این موضوع بگویم؛ بدون شک ویندوز را بارها به سیستم عامل لینوکسی والو ترجیح می دهم. نصب سیستم عامل ویندوز بر روی این کنسول آن هم بر روی یک درایو حالت جامد بسیار سریع و 16 گیگابایت رم آن هم از نوع DDR5 در حالیکه پردازنده این کنسول یک پردازنده Zen2 چهار هسته ای و پردازنده گرافیکی آن یک پردازنده RDNA2.0 است، نوید یک سیستم قدرتمند، حداقل قوی تر از سیستم گیمینگ اکنون خودم را می دهد. حال شما تصور کنید چه تعداد بازی فقط در این ده سال اخیر عرضه شده اند که استیم دک به راحتی از پس پردازش آنها برمیاید.

در نهایت باید کمی صبر کنیم تا این کنسول بالاخره وارد بازار کشورمان شود تا خودمان بتوانیم با دقت بیشتری در مورد این موضوع نظر بدهیم، چرا که نظرات کنونی ما بیشتر بازتاب نظرات خارجی هایی است که ماههاست در حال اسفاده از این کنسول هستند.

اگر قصد خرید کامپیوتر دارید میتوانید با استفاده از بزرگترین آرشیو قطعات کامپیوتری در جهان، سیستم خود را از چندین خرده فروشی و با پایین ترین قیمت ممکن تهیه کنید.

نویسنده: سینا جمیل
اگر به اخبار تکنولوژی و بازی علاقه دارید حتما به رسانه مربع و یا کانال آپارات ما سر بزنید.

0 دیدگاه
برای قرار دادن دیدگاه وارد شوید