پیکسلر | شبکه اجتماعی برنامه نویسان

تست فلوک چیست ؟ آموزش کار با دستگاه fluke test

آوش نت (avashnet) 2 سال پیش

تست فلوک چیست

زمانی که کابل‌کشی یک شبکه کامپیوتری انجام می‌شود، برای اطمینان از نحوه‌ی کابل‌کشی درست و بدون عیب، کابل‌ها را با استفاده از وسیله‌ای به‌نام تست فلوک (Fluke test) آنالیز می‌کنند. البته دقت داشته باشید که دستگاه‌های مختلفی برای انجام این تست در بازار وجود دارد، اما فلوک از بهترین تسترها به شمار می‌آید.

حال تصمیم داریم در ادامه مقاله به‌طورکامل این وسیله را معرفی کنیم تا در صورت نیاز بتوانید از آن بهترین بهره را ببرید.

تاریخچه شرکت فلوک نتورکز

شرکت فلوک که در سال 1948 توسط جان فلوک تاسیس شد، از زیرمجموعه‌های کمپانی بزرگ Danaher که در زمینه تولید تجهیزات آنالیز، تست لوازم الکترونیکی و اندازه گیری فعالیت دارد است و امروزه از بزرگترین شرکت‌های جهان به‌شمار می‌آید که توانسته محصولات خود را به بیشتر از 120 کشور دنیا صادر کند. البته این شرکت علاوه‌بر فعالیت در زمینه‌های تست و آنالیز، در زمینه‌های دیگری چون ساخت، طراحی و فروش تجهیزات نیز فعالیت دارد.

کاربرد تست فلوک چیست؟

همان‌طور که در ابتدا گفتیم، فلوک یک وسیله برای بررسی و ارزیابی کابل‌کشی و اتصالات شبکه است و می‌توانید با استفاده از آن متوجه مشکلاتی چون خمیدگی و کشیدگی کابل‌ها شوید و سپس تعمیرات لازم را انجام دهید.

این وسیله دقت بالایی در ارزیابی دارد و به همین دلیل بهترین ابزار برای تست تجهیزات و پسیو شبکه است. البته باید متذکر شد که این دستگاه تست کاربردهای دیگری نیز دارد که برای مثال می‌توان به تشخیص طول کابل شبکه، ارزیابی سرعت انتقال دیتا در شبکه، محل دقیق قطعی کابل، بررسی کیفیت کابل و … اشاره کرد.
بنابراین شما می‌توانید با تست فلوک اطلاعات کاملی درباره کابل‌کشی‌های مربوط به شبکه را دریافت کنید و با اطلاعاتی که بدست می‌آورید، روند انجام کارها را به‌شکل بهتر اداره کنید.

همچنین این اطلاعات که با تستر فلوک دریافت می‌شود، برای تهیه گزارش و ارائه به کارفرما نیز مناسب است. به این ترتیب شما می‌توانید هرآنچه برای بهبود شرایط شبکه و فعالیت بهتر نیاز دارید را از Fluke test بدست آورید.

آموزش کار با دستگاه فلوک

اولین کاری که شما باید برای استفاده از دستگاه فلوک انجام دهید، این است که برای دستگاه نوع کابل شبکه را تعریف کنید. از جمله انواع کابل که برای این دستگاه تعریف می‌شوند، می‌توان به کابل shielded، unshielded، Cat6، Cat6A و Cat7 اشاره کرد.

پس از مشخص کردن نوع کابل، باید یکسری تنظیمات نیز روی تست فلوک ست شوند تا در پایان test limit انجام شود. دقت داشته باشید که ارزیابی‌هایی این دستگاه به دو صورت است که در ادامه توضیح مختصری از هریک در اختیارتان قرار می‌گیرد.

تست فلوک چنل (Channel)

دستگاه فلوک دو ماژول دارد که برای ورودی کابل از آن‌ها استفاده می‌شود. در تست چنل دو سر کابل‌های شبکه به دستگاه تستر فلوک از طریق ماژول‌ها متصل و ارزیابی انجام خواهد شد؛ در حقیقت این تست نمونه‌ای ساده‌تر از آزمایش کابل شبکه مسی است، زیرا ماژول‌های دستگاه فابریک هستند و کابل‌ها به‌دلیل حضور آن‌ها به‌شکل ایده‌آل به دستگاه متصل می‌شوند.

تست فلوک پرمننت (Permanent)

تست فلوک پرمننت در مقایسه با نوع چنل، کامل‌تر و دقیق‌تر است، زیرا در این دستگاه به‌جای استفاده از ماژول از کیستون شبکه استفاده شده است و این کیستون وظیفه‌ی اتصال کابل‌های شبکه به تستر فلوک را دارد.

همچنین باید متذکر شد که در عمل نیز کابل‌های شبکه از طریق کیستون‌ها به دیگر تجهیزات وصل می‌شوند و همین موضوع باعث شده است که تست پرمننت در مقایسه با تست قبلی که معرفی شد، واقعی‌تر و دقیق‌تر باشد؛ بنابراین می‌توانید با اعتماد و اطمینان بیشتر از آن استفاده کنید.

تست فلوک چنل بهتر است یا پرمننت؟

گاهی اوقات برخی از فاکتورها مانند سرعت، دقت و حجم انتقال‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است و کارفرما به‌دنبال کسب اطلاعات دقیق از این موارد است. برای مثال می‌توان به بانک‌ها، هولدینگ‌ها، کارخانه‌ها، دانشگاه‌ها و … اشاره کرد. توصیه می‌شود در چنین شرایطی از تجهیزات شبکه‌ای استفاده کنید که بتواند تست فلوک پرمننت را پاس کند.

این تست علاوه‌بر آنکه اطلاعات دقیق‌تری را در اختیار شما قرار می‌دهد، از کیفیت بالاتری نیز برخوردار است. درواقع از آنجایی که در تست پرمننت، کابل به‌طور مستقیم به ماژول رسیده و ست شده، اما در چنل کابل با استفاده از یک پچ کورد خارجی به تستر فلوک متصل شده، کیفیت پرمننت بهتر است.

چه کابل‌هایی توانایی پاس کردن تست فلوک را دارند؟

اغلب کابل‌هایی که توسط شرکت‌های معتبر به بازار وارد می‌شوند، توانایی پاس کردن تست فلوک را دارند. از مهمترین انواع کابل‌های مورد استفاده که چنین توانایی دارند و می‌توانند روی تست اثر بگذارند، باید به مواردی چون هادی، روکش کابل و شیلد اشاره کرد.

مزایای استفاده از تست فلوک چیست ؟

این دستگاه یک ابزار مناسب برای ارزیابی کامل شبکه، تست پسیو شبکه و تجهیزات آن است و معمولا برای شبکه‌هایی که طول آن‌ها ۹۰ تا ۱۰۰ متر است استفاده می‌شود، البته می‌توان از آن برای متراژهای بالاتر نیز استفاده کرد، به‌شرط ‌آنکه تغییراتی را در آن به وجود آورد که این کار برعهده‌ی کاربرهای ماهر است. حال در ادامه به برخی از مزایای استفاده از تست فلوک اشاره خواهیم کرد.

  1. تست انواع مختلف کابل‌های فیبر نوری
  2. مشخص کردن خمیدگی یا کشیدگی بیش‌ازحد کابل‌ها و نمایش محل دقیق مشکل
  3. ارائه گزارش قطعی اتصالات
  4. اعلام وجود نویز در شبکه
  5. اعلام و بررسی عملکرد درست پچ پنل و پچ کوردها
  6. هزینه‌های پایین
  7. ارائه گراف رنگی
  8. سرعت بالای تست
  9. اعلام دقیق متراژ کابل‌های شبکه‌ی نوری

منظور از NEXT و Headroom در تست فلوک چیست؟

دو واژه NEXT و Headroom از جمله واژه‌هایی هستند که در تست فلوک با آن‌ها روبرو می‌شوید و هرکدام تعریف مخصوصی دارند.

  • NEXT: نکست که براساس واحد دسیبل مشخص می‌شود، از عامل‌های اصلی نویز شناخته شده است و هرچه در نمودار تست فلوک مقدار NEXT بالاتر باشد، یعنی کیفیت کابل بالاتر است.

 

  • Headroom: کمترین مقدار از محاسبه نکست، هدروم است و معمولا کابل‌هایی که می‌توانند تست پرمننت را با هدروم بالای ۶ پاس کنند از کیفیت مناسبی برخوردار هستند و می‌توان آن‌ها را از کابل‌های استاندارد به حساب آورد.

جمع‌بندی
در این مقاله (تست فلوک چیست) به‌طور کامل به بررسی تست فلوک پرداختیم و این ابزار تاثیرگذار بر شبکه را معرفی کردیم. اکنون شما اطلاعات کاملی درباره‌ی کار با این دستگاه و کاربردهایی که دارد بدست آورده‌اید و می‌توانید با تهیه آن شرایط شبکه موردنظر خود را بهبود بخشید.

0 دیدگاه
برای قرار دادن دیدگاه وارد شوید

ارائه دهنده تمامی خدمات شبکه های کامپیوتری / مجازی سازی سرور / خدمات voip/ راه اندازی شبکه و پشتیبانی