کودکان نوپا، دائماً در حال کشف جهان هستند: از لمس کردن شنهایی که یک قلعهی ماسهای را میسازند، گوش دادن به آواهای مختلف، تا کشف انسانهای پیرامونشان. شاید مهمترین گامی که والدین میتوانند در این سن برای فرزندشان بردارند، فراهم کردن فضایی ایمن برای کشف و یادگیری کودکان است. در کارگاه مادر و کودک، حضور والد به همراه تسهیلگری که با ویژگیهای رشدی این دوره آشناست، فضایی برای کشف و تقویت مهارتهای گوناگون فراهم میکند: مهارتهای پایهی شناختی، عاطفی-اجتماعی، و حرکتی. کارگاه مادر و کودک همپا، اولین تجربهی حضور کودک در محیط آموزشی را تجربهای ایمن، لذتبخش و غنی میسازد.

کودکان در این کارگاه چه میآموزند؟
دورههای مهارتافزایی کودکان نوپا (مادر و کودک) بر مهارتهای پایهی کودک در سه حوزهی اجتماعی-عاطفی، حرکتی، و شناختی تأکید دارند. در بخش مهارتهای عاطفی-اجتماعی، کودکان با نمودهای چهرهای هیجانهای اصلی آشنا میشوند، مشارکت را مشاهده و الگوبرداری میکنند، و برقراری ارتباط ساده با سایر کودکان و والدین، و مربی را تمرین میکنند. در بخش حرکتی، مهارتهای حرکتی ظریف (انگشتان دست) و درشت (عضلات بزرگتر مثل دست و پا) به وسیلهی بازیهای سادهی حرکتی تقویت میشوند. در بخش شناختی، کودکان بازیهایی متناسب با رشد شناختی در این سن انجام میدهند، تا با تکرار بازی مهارتهای خود را تثبیت کنند: از تطابق یک الگوی ابتدایی، تا مشاهده و تلاش برای درک توالی چیدمان رنگها. یکی از مهمترین دستاوردهای دورهی مادر و کودک، آمادگی کودکان برای حضور مستقلانه در محیطهای آموزشی، و جدایی ایمن و تدریجی از والدین در حین آمادگی است.
ما باور داریم کودکان هنگامی میآموزند که جذب فعالیتهای آموزشی شوند. هیچچیز بیشتر از بازی، کودک را غرق خود نمیکند. در فرآیند هر جلسه، چند بازی تعاملی و مربوط به موضوع کلاس انجام میشود. کودکان مفاهیم آموزشی را در خلال این بازیها میآموزند. این مهارتها با انجام تمرینهایی که مربیان به والدین و کودک ارائه میکنند، تثبیت میشوند. در دورهی مهارتافزایی کودکان نوپا، والدین در ابتدا در کنار کودک حضور دارند، و در اواخر دوره و با آمادگی کودکان، به مرور فرصت تجربهی مستقلانهی محیط آموزشی را به کودکان میدهیم.