پیکسلر | شبکه اجتماعی برنامه نویسان

نقشه راه برنامه نویس فول استک وب

web desing 4 ماه پیش

به گزارش بولتن نیوز، آیا تردید دارید که آموزش PHP را شروع کنید یا آموزش برنامه نویسی react یا حتی آموزش جاوا اسکریپت؟ یا اینکه همه آنها را یاد بگیرید؟ 

تبدیل شدن به یک توسعه دهنده فول استک وب می‌تواند به کاری دلهره آور تبدیل شود، به خصوص اگر در کدنویسی تازه کار باشید. به عنوان یک مبتدی، ممکن است فکر کنید که باید چیزهای زیادی را در یک بازه زمانی کوتاه یاد بگیرید.

 زبان‌ها، چارچوب‌ها، کتابخانه‌ها، پایگاه‌های داده و هر چیز دیگری که مورد نیاز است، به عنوان فهرستی از مهارت‌های مورد نیاز یک برنامه نویس فول استک در نظر گرفته می‌شوند. بهترین و ساده ترین راه برای شروع، ساخت یک نقشه راه برنامه نویس فول استک است.

در این مقاله می‌خواهیم یک نقشه راه برای تبدیل شدن به برنامه نویس فول استک وب را معرفی کنیم 

چراکه این نقشه راه شما را در مسیر آموزش طراحی سایت بسیار یاری میکند. گرچه مطالب گفته شده برای تازه واردان کاربردی است، اما برنامه نویسان حرفه‌ای هم که به دنبال بهبود مهارت‌های خود هستند، می‌توانند از آن استفاده کنند. 

پس اگر در مورد برخی از فناوری‌هایی که در اینجا صحبت می‌کنیم آگاهی دارید، می‌توانید به بخش‌هایی بروید که برای شما مفید است و با خیال راحت این نقشه راه را مطابق با نیازهای خود سفارشی کنید.

 

sotancTEvkphXivCCo21LhWSeVN1ZkvhJyKKUYwB.png

 

مسیر فول استک شدن

 

بخش فرانت اند شامل ظاهر سایت و بخش بک اند در اصل منطق و مغز سایت است. به دلیل گسترده بودن ابزارها و مهارت‌های موردنیاز، اغلب برنامه نویسان یکی از این دو بخش را انتخاب می‌کنند و در آن حوزه مشغول می‌شوند. با این حال اگر یک نفر بتواند هر دو بخش کار را با هم انجام دهد، به آن شخص برنامه نویس فول استک (Full stack Developer) می‌گویند.

برای برنامه نویسی فول استک باید توانایی این را داشته باشید که بتوانید به تنهایی صفر تا صد یک پروژه را توسعه دهید. پس به بیانی دیگر، یک برنامه نویس فول استک کسی است که باید دانش زیادی در برنامه نویسی هر دو بخش فرانت اند و بک اند، پایگاه داده، شبکه و اصول پایه‌ای IT را داشته باشد.

 

نقشه راه بخش فرانت اند

 

 

در این بخش ابزارهای مهمی را فهرست کرده‌ایم که باید به عنوان یک توسعه دهنده فول استک در بخش فرانت اند به آنها تسلط داشته باشید. حتی اگر بخواهید در حوزه فرانت اند مشغول به کار شوید، این نقشه راه به عنوان یک مسیر یادگیری به شما کمک خواهد کرد.

 

زبان‌های برنامه نویسی فرانت اند

 

 

برای حرفه‌ای شدن در بخش فرانت اند باید به سه زبان اصلی زیر مسلط باشید:

HTML: یک زبان نشانه گذاری و اساسی ترین زبانی است که برای طراحی یک صفحه وب باید بدانید. تمامی المان‌ها مانند دکمه‌ها، عناوین، متون و... با استفاده از HTML تعریف و سازماندهی می‌شوند.

CSS: از این زبان برای طراحی ظاهری وب سایت و اضافه کردن طرح بندی، فونت‌ها و رنگها استفاده می‌شود.

جاوا اسکریپت: که به اختصار JSنیز نامیده می‌شود، برای کدنویسی توابع و منطق میان المان‌های صفحه به کار گرفته می‌شود.

 

Beha0ui7Mw5zjCUukXRyrEGwF0ucg45PBtYS2062.png

 

فریمورک‌های فرانت اند

 

 

یک فریمورک فرانت اند بستری از کدهای آماده است تا به فرآیند کدنویسی بخش ظاهری سایت سرعت دهد. برای مثال بوت استرپ (Bootstrap) یک جعبه ابزار متن باز برای طراحی ساختار صفحه است و از HTML، CSS و جاوا اسکریپت استفاده می‌کند. قالب‌های طراحی برای فرم ها، دکمه ها، جداول و... از جمله امکانات فریمورک‌ها است. برخی از فریمورکهای محبوب فرانت اند عبارتند از:

ری اکت (React)

انگولار(Angular)

جی کوئری(JQuery)

ویو جی اس(Vue.js)

 

زبان‌های برنامه نویسی بک اند

 

 

برای توسعه بخش بک اند نیاز نیست به تمامی زبانهای این حوزه مسلط باشید: کافی است مفاهیم اولیه و ابزارهای لازم را آموخته و یک زبان برنامه نویسی را براساس هدف و علاقه خود انتخاب کنید. برخی از زبانهای برنامه نویسی محبوب بک اند به شرح زیر است:

پایتون: یک زبان برنامه نویسی عمومی سطح بالا، به روز و همه کاره

پی اچ پی (PHP): بک اند بیش از هفتاد درصد از تمام وب سایت هایی که می‌شناسیم، با PHP برنامه نویسی شده است.

جاوا: سومین زبان برنامه نویسی محبوب حال حاضر در جهان است.

روبی Ruby on Rails (یا Ruby)

گو ( GO) که با نام Golang نیز شناخته می‌شود.

و حتی جاوا اسکریپت یا تایپ اسکریپت (با فریمورک‌هایی مانند Next.js و اکسپرس)

 

 

فریمورک‌های بک اند

 

 

اگر بخواهید از صفر تا صد خودتان تمامی موارد را کدنویسی کنید، زمان و هزینه زیادی را باید صرف کنید. پس در ادامه نقشه راه برنامه نویس فول استک، توصیه می‌شود تا یک فریمورک در بخش بک اند را یاد بگیرید تا بتوانید ساخت وب سایت خود را کامل کنید. گزینه های زیادی برای فریمورک های بک اند موجود است:

لاراول: محبوب‌ترین فریمورک زبان برنامه نویسی PHP

جنگو (Django) یک فریمورک سطح بالا به زبان پایتون است.

چارچوب ASP.NET CORE: که به اختصار دات نت نیز نامیده می‌شود و با زبان‌هایی مانند Visual Basic (VB)، C#، F# و... استفاده می‌شود.

نود جی اس (Node.js): یک محیط زمان اجرا است که جاوا اسکریپت را خارج از مرورگر اجرا می کند.

اکپرس (Express.js) چارچوبی است که برای Node.js استفاده می‌شود.

در مقاله نود جی اس یا لاراول یا جنگو به مقایسه این 3 فریم ورک برنامه نویسی پرداخته شده است که می توانید مطالعه کنید.

 

سایر مهارت‌های فنی فول استک

 

برخی مهارت‌های فنی عمومی نقشه راه برنامه نویس فول استک عبارتند از:

  • آشنایی با پایگاه داده رابطه ای مانند MySQL یا SQLite و پایگاه داده های NoSQL مانند MongoDB، Cassandra، Apache
  • تسلط بر گیت (Git) برای مدیریت پروژه
  • آشنایی با پروتکلهای شبکه مانند SSH و HTTP
  • تسلط بر ساختمان داده و الگوریتم‌ها
  • استفاده از الگوهای طراحی

 

استخدام به عنوان برنامه نویس فول استک

 

بجز مهارت‌های فنی و برنامه نویسی، به عنوان یک توسعه دهنده فول استک باید مهارت‌های نرم خوبی نیز داشته باشید. مهارت‌های نرم، مجموعه‌ای از توانایی‌های شخصی هستند که باعث می‌شوند با سایر اعضای تیم ارتباط خوبی بگیرید؛ 

مانند مدیریت زمان، اشتیاق به یادگیری مطالب جدید، روابط اجتماعی خوب با دیگران و... . جالب است بدانید که این مهارت‌ها حداقل 50 درصد از شرایط شما را برای گرفتن یک شغل در این حوزه شامل می‌شود.

یک برنامه نویس فول استک حقوق بالایی نسبت به سایر حوزه‌ها دارد. 

اما دقت کنید که اگر به دنبال شغلی در حوزه برنامه نویسی فول استک وب هستید، قبل از امضای قرارداد از کارفرما بخواهید تا شرح دقیقی از وظایف دقیق کاری به شما ارائه دهد.

 به خصوص که به دلیل متنوع بودن زبان‌های برنامه نویسی، فریمورک‌ها و کتابخانه ها، اغلب یک نفر به تنهایی نمی‌تواند تمامی بخش‌های یک پروژه بزرگ را از صفر تا صد پیاده سازی کند.

 

okAq0b60cdNDULEfn0z2kpaiEelNgdGHhVPJQjgQ.png

مدت زمان فول استک شدن

 

در بخش‌های قبل درمورد مهارت‌های مورد نیاز مسیر فول استک شدن صحبت کردیم. حال ممکن است این سوال برایتان مطرح شود که چقدر طول می‌کشد تا این مهارت‌ها را بیاموزید؟

به طور کلی یادگیری اصول پایه‌ای فول استک حداقل یک سال زمان می‌برد. هرچه در یک حوزه عمیق‌تر شوید متوجه خواهید شد که هنوز چیزی نمی‌دانید و به همین ترتیب زمان زیادی را برای یادگیری صرف می‌کنید.

 اما بهتر است بدانید که تا زمانی که در یک موقعیت شغلی مشغول به کار نشوید، از نظر فنی یک برنامه نویس فول استک نیستید. شهرهای پرجمعیت مانند تهران یا اصفهان فرصت‌های بسیار بیشتری را ارائه می‌دهند اما رقابت بسیار زیادی نیز در آنها وجود دارد. 

از طرف دیگر، بسیاری از شرکت‌ها به دنبال نیروی کار متخصص و با سابقه کار هستند. بنابراین توصیه می‌شود که در حین یادگیری مطالب به عنوان کارآموز مشغول به کار شوید تا هم از توصیه کارفرمایان استفاده کرده و هم برای خود سابقه کار ایجاد کنید.

جمع بندی

 

در نهایت هدف اصلی شما در نقشه راه برنامه نویس فول استک باید این باشد که در ابتدا با مجموعه مهارت های مورد نیاز آشنا شوید و سپس در هر بخش مهارت های آموخته شده خود را تقویت کنید.

 پس از تسلط بر اصول اولیه، می‌توانید پیش بروید و فناوری‌های فول استک را یاد بگیرید تا از سایر رقیبان خود در این حوزه جلو بیفتید. یک مسیر اصلی برای خود پیدا کرده و آن را دنبال کنید و سعی کنید به جای تلاش برای یادگیری سطحی تمامی بخشهای توسعه وب، در موارد مهم عمیق شوید.

پس اگر براساس شرایط سنی و یا کاری زمان و منابع محدودی دارید و در گذشته نیز تجربه برنامه نویسی نداشته اید، بهتر است یکی از دو حوزه فرانت اند یا بک اند را انتخاب کنید و در آن حرفه‌ای شوید.

0 دیدگاه
برای قرار دادن دیدگاه وارد شوید