پیکسلر | شبکه اجتماعی برنامه نویسان

دیتاسنتر چیست، مراکز داده معروف ایران کدام اند؟

zoipserver 2 سال پیش

در پاسخ به سوال دیتاسنتر چیست باید گفت، دیتاسنتر یا datacenter در لغت به معنای مرکز داده میباشد. دیتاسنتر ها محلی برای نگهداری داده ها یا اطلاعات میباشند. اطلاعاتی که در دیتاسنتر ها نگهداری میشود، میتواند محتوای سایت های اینترنتی، دیتای بازی ها و اپلیکیشن های آنلاین، اطلاعات بانک ها و یا اطلاعات ابرکمپانی ها باشد. فضای دیتاسنتر ها معمولا ایزوله و فاقد کمترین آلودگی ها بوده و ورود افراد متفرقه فقط در موارد خاص و با رعایت اصول ایمنی امکانپذیر میباشد.

هر دیتاسنتر از تعدادی رک یا قفسه تشکیل شده است که داخل هر قفسه تعدادی سرور قرار دارد. این سرور ها هر کدام حاوی چندین ترابایت دیتا میباشند. در دیتاسنتر های عمومی که هم در ایران و هم در کشور های خارجی قرار دارند، امکان خرید یا اجاره سرور برای عموم نیز وجود دارد. علاوه بر این میتوانید سرور های خود را نیز برای نگهداری به چنین دیتاسنتر هایی بسپارید و فقط هزنیه ماهیانه اینترنت، برق و هزینه های نگهداری آن را بپردازید. برای خرید سرور از چنین دیتاسنتر هایی فقط کافیست عبارت خرید سرور اختصاصی را در اینترنت جستجو کنید. با این وجود در دیتاسنتر های خصوصی مانند دیتاسنتر فیسبوک امکان خرید یا اجاره سرور وجود ندارد و منابع این نوع دیتاسنتر ها فقط برای استفاده داخلی میباشد.

مانند بسیاری از کشور های توسعه یافته ایران نیز دارای دیتاسنتر های زیادی در پایتخت و سایر استان ها میباشد. وظیفه بیشتر دیتاسنتر های ایران تامین اینترنت کشور میباشد. تعدادی دیگر نیز وبسایت هارا میزبانی میکنند و یا اطلاعات محرمانه افراد مانند تراکنش های بانکی در آنها نگهداری میشود. در ادامه به معرفی انواع دیتاسنتر از نظر طبقه بندی خواهیم پرداخت.

نمای داخلی یک دیتاسنتر مدرن

انواع دیتاسنتر از نظر طبقه بندی

  • دیتاسنتر های سازمانی: زمانیکه سازمان های بزرگ احساس کنند نیاز به دیتاسنتری محلی دارند، تجهیزات مورد نیاز را خریداری کرده و در اتاقی مخصوص نگهداری میکنند. نمونه این گروه دیتاسنترهای دانشگاه ها هستند.
  • دیتاسنتر های مدیریت شده: این دیتاسنترها توسط شخص ثالث به نمایندگی از شرکت اداره میشوند. شرکت ها به جای خرید تجهیزات دیتاسنتر را از یک شرکت مطمئن اجاره میکنند.
  • دیتاسنتر های کولوکیشن: این دیتاسنترها به شرکت ها فضایی برای نگهداری سرورهایشان اجاره میدهند. علت این برون سپاری استفاده از تجهیزاتیست که شرکت های بزرگ که دیتاسنترها را اجاره میدهند برای نگهداری سرور دارند.
  • دیتاسنترهای کلود: داده ها و برنامه ها توسط ارائه دهنده خدمات ابری مانند آمازون و یا مایکروسافت میزبانی میشوند.

ایران دارای مراکز داده عمومی و خصوصی بسیار پیشرفته ای میباشد. در ادامه این مقاله تعدادی از دیتاسنتر های معروف عمومی و خصوصی ایران را به شما معرفی خواهیم کرد.

دیتاسنتر های معروف ایران

دیتاسنتر پارس آنلاین:

پارس آنلاین یکی از بزرگترین مجموعه شرکت های خصوصی در زمینه ارائه خدمات دسترسی به اینترنت پرسرعت در سرتاسر کشور میباشد که حتما با سرویس های ارائه شده توسط این شرکت مثلا ADSL آشنایی دارید.

پارس آنلاین بیش از ۷۰۰ نیروی انسانی متخصص را در خود برای ارائه خدمات بهتر جای داده است. این شرکت همگام با رشد صنعت IT در کشور و احساس نیاز سایت ها به میزبانی در داخل ایران، مراکز داده یا دیتاسنتر های بین المللی خود را با هدف ارائه سرویس های میزبانی وب (هاستینگ)، سرور مجازی، سرور اختصاصی و خدمات اجاره سرور راه اندازی نموده است، و با توجه به استفاده از تجهیزات پیشرفته فیبرنوری و ماهواره های ارسال اطلاعات در این دیتاسنتر امکان دسترسی سریع به اطلاعات را فراهم نموده است. پارس آنلاین دارای امنیت محیطی قابل قبولی مانند: سیستم های کنترل حرارت، رطوبت، آتش سوزی، سیستم های ذخیره برق و کنترل ورود افراد می باشد و با توجه به تجهیزات و منابع معرفی شده دیتاسنتر پارس آنلاین توانسته است محیطی امن را جهت نگهداری از اطلاعات در داخل کشور فراهم کند.

نمای خارجی ساختمان دیتاسنتر پارس آنلاین

دیتاسنتر افرانت:

شرکت افرانت از سال ۱۳۷۶ فعالیت خود را در زمینه توزیع سرویس های دسترسی به اینترنت آغاز نمود. این شرکت همراه با روند رشد اطلاعات داخل کشور که ایجاب می کرد وب سایت ها از هاست های خارج از کشور به هاست های داخل ایران انتقال پیدا کنند یکی از برگترین مراکز داده یا همان دیتاسنتر ها را در داخل ایران تاسیس کرد، دیتاسنتر های شرکت افرانت از طریق تجهیزات فیبر نوری به سازمان کنترل ترافیک تهران (TTCC)، مخابرات ایران، شرکت توسعه ارتباطات زیرساخت، شبکه فیبرنوری صدا و سیما یا همان IRIB و … متصل است. همکاری افرانت با ارگان های نامبرده دلیلی بر ظرفیت های بالای افرانت جهت ارائه خدمات دیتاسنتری با سرعت ۲ گیگابیت بر ثانیه می باشد، در حال حاضر این شرکت بر بستر دیتاسنتر خود خدماتی مانند: میزبانی وب، سرور مجازی، سرور اختصاصی و کولوکیشن ارائه می دهد.

نمای داخلی دیتاسنتر افرانت

دیتاسنتر آسیاتک:

شرکت آسیاتک نیز یکی از بزرگترین شرکت های ارائه خدمات دسترسی به اینترنت پرسرعت محسوب میشود. این شرکت طبق گواهینامه ISO 27001 مبنی بر امنیت نگهداری از داده های مشتریان دیتاسنتر خود را با تجهیزات پیشرفته ای در ایران تاسیس نموده است.

آسیاتک توسط سه رشته مجزای فیبر نوری به شرکت مخابرات استان تهران یا همان شرکت کنترل ترافیک، شرکت ارتباطات زیرساخت کشور و اتاق داده های کشور متصل گردیده است، از این دیتاسنتر نیز به صورت ۲۴ ساعته پشتیبانی می شود و در آن از تجهیزات امنیت فیزیکی رک ها و دوربین های مداربسته و تجهیزات خنک کننده و تامین برق در مواقع اضطراری استفاده شده است. آسیاتک با استفاده از فایروال های سخت افزاری قدرتمند امنیت اطلاعات خود را تامین میکند. این شرکت نیز توسط تجهیزات دیتاسنتر و زیرساختی خود قادر است خدماتی مانند: میزبانی وب اشتراکی، سرور مجازی، سرور اختصاصی و … ارئه دهد.

نمای داخلی دیتاسنتر آسیاتک در برج میلاد

دیتاسنتر تبیان:

حتما وب سایت فرهنگی و اطلاع رسانی تبیان را میشناسید، موسسه فرهنگی تبیان در سال ۱۳۸۸ یکی از بزرگترین و قدرتمند ترین دیتاسنتر های ایران را به بهره برداری رسانده است. این دیتاسنتر ایرانی در فضایی به مساحت ۵۰۰ متر مربع و در ۴ طبقه احداث شده است. سالن اصلی این دیتاسنتر دارای ۷۲ رک سرور می باشد. تبیان دارای سیستم های برق اضطراری، سیستم اطفای حریق، سیستم سرمایش و خنک کنندگی، سیستم های کنترل تردد، دوربین های مداربسته و تجهیزات مانیتورینگ و کنترل کیفیت می باشد، تبیان پهنای باند بسیار خوبی دارد و به گفته مسئولین آن امنیت اطلاعات در این دیتاسنتر بسیار بالا میباشد.

در این دیتاسنتر با قرار دادن فایروال های سخت افزاری پیشرفته در قسمت سرور ها از حملات سایبری به سایت ها جلوگیری میکنند، مرکز داده اینترنتی تبیان خدمات و سرویس هایی مانند: میزبانی وب، سرور مجازی، سرور اختصاصی، اجاره فضا، رایانش ابری و میزبانی پست الکترونیکی ارائه میدهد.

نمای داخلی دیتاسنتر تبیان

دیتاسنتر شاتل:

شاتل اپراتور اینترنت ثابت ADSL و TD-LTE در ایران می‌باشد. ارائه دهنده اینترنت پرسرعت ثابت ADSL، خدمات تلفن ثابت، اینترنت ثابت فیبرنوری، اینترنت ثابت نسل جدید TD-LTE، که دفتر مرکزی آن در تهران قرار دارد. همچنین شاتل موبایل خدمات اینترنت همراه(۴G-4.5G) و اینترنت ثابت(TD-LTE) ارائه می‌دهد. گروه شرکت‌های شاتل، از اولین ارائه‌کنندگان خدمات خط دیجیتال مشترک نامتقارن (+ADSL2) در ایران و اولین اپراتور شبکهٔ زیرساخت بی‌سیم با ظرفیت گیگابیت با مکان‌شناسی حلقه‌ای (توپولوژی رینگ) بر پایهٔ فناوری ریزموج بر روی فرکانس اختصاصی به‌شمار می‌آید که مجوز سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی را کسب کرده‌است.

دیتاسنتر های بسیاری در ایران وجود دارند. در زیر تعدادی دیگر از آن ها را نام میبریم.

  • دیتاسنتر زیرساخت
  • دیتاسنتر شهراد
  • دیتاسنتر همراه اول
  • دیتاسنتر ایرانسل
  • دیتاسنتر بانک ملی
  • دیتاسنتر بانک سامان
  • دیتاسنتر بانک ملت
  • دیتاسنتر بانک دی
  • دیتاسنتر مبنا
  • دیتاسنتر جایگاه
  • دیتاسنتر هاست ایران
  • دیتاسنتر نگاه روشن پارس
  • دیتاسنتر فن آوا
  • دیتاسنتر امین
  • دیتاسنتر بانک تجارت
  • دیتاسنتر بانک کشاورزی
  • دیتاسنتر بانک صادرات
  • دیتاسنتر ابر آروان
  • دیتاسنتر روند تازه
  • دیتاسنتر پارس دیتا


امیدواریم از این آموزش استفاده لازم را برده باشید.

0 دیدگاه
برای قرار دادن دیدگاه وارد شوید

زویپ سرور با بهره گیری از کادری متخصص و متعهد آماده ارائه خدمات وب از قبیل ثبت دامنه، سفارش هاست، سرور مجازی و خرید لایسنس با کیفیت بالا و تعرفه اقتصادی می باشد.