پیکسلر | شبکه اجتماعی برنامه نویسان

آموزش خزانه داری

niloofar 2 سال پیش

خزانه‌داری یکی از زیرشاخه‌های حسابداری است و خزانه‌دار معمولاً از بین حسابداران معتبر و حرفه‌ای انتخاب می‌شود. به عنوان یک قاعده، خزانه‌دار حسابداری مسئولیت ثبت اسناد، کنترل مغایرت‌ها، دریافت وجوه و پرداخت را بر عهده دارد. در این مقاله با مفاهیم اولیه خزانه‌داری آشنا خواهید شد، جهت کسب اطلاعات بیشتر جزوه خزانه‌داری را دانلود کنید.

خزانه دارای 3 کاربرد و معنای متفاوتی می‌باشد:

  • خزانه دولتی که درآمدها و هزینه‌های دولت را زیر نظر دارد. مثل وزارت اقتصاد و دارایی که زیر نظر خزانه‌داری کل کشور فعالیت می‌کند.
  • خزانه‌ای که در آن دارایی‌های مالی یا کالاهای گران‌قیمتی مثل طلا و الماس نگهداری می‌شود.
  • خزانه‌ای که سرمایه‌های نقدی و غیر نقدی یک سازمان در آن نگهداری، سازماندهی و مدیریت می‌شود و منظور از خزانه‌داری در حسابداری، این دسته از فعالیت‌ها است.

حسابداران حسب نیاز شرکت و نظر مدیر امور نگهداری و کنترل حساب‌های بانکی، صدور و دریافت اسناد پرداخت و دریافت، نگهداری مطالبات، حل اختلافات بانکی، نگهداری اسناد مالی، پیگیری امور را بر عهده دارند.

حسابداران مالی باید اسناد، ضمانت‌نامه‌ها، چک‌های دریافتی، کلیه اسناد مالی را طبقه‌بندی کند و از چک‌های برگشت تا زمان استرداد نگهداری کند. علاوه بر نرم‌افزار حسابداری از چک و دفاتر نقدی استفاده باید و در نهایت سیستم پشتیبان‌گیری داشته باشند.

حسابدار خزانه باید وجوه نقد، چک‌های دریافتی و پرداختی، چک‌های پرداخت نشده، چک‌های برگشتی، حساب‌های بانکی، ضمانت نامه‌ها و هر گونه گزارش دیگری را طبق ضوابط گزارش کند و همچنین صورت مغایرت‌های بانکی را طبق ضوابط تهیه کند.

عملیات غیرنقدی حسابداری خزانه

فعالیت‌هایی که به صورت بلندمدت و تعهدی انجام می‌شود و در آن سند به نفع ذینفع صادر می‌شود. به این معامله غیرنقدی می‌گویند مثلاً صدور چک یا سفته که تاریخ خاصی برای نقد شدن دارد و گیرنده موظف است در آن تاریخ معین وجه را بپردازد.

عملیات نقدی حسابداری خزانه

حسابداری مالی فرآیندی است مانند واریز، برداشت یا انتقال حسابداران و تهیه کلیه حساب‌ها. معاملات سپرده بین حساب‌های داخلی شرکت یا بین حساب‌های شرکت و حساب‌های قراردادی شرکت انجام می‌شود. فعالیت صندوق نیز به همین صورت انجام می‌شود و در همان روز ثبت انجام می‌شود.

وظایف حسابدار خزانه

عدم افشای اطلاعات خزانه به افراد غیرمرتبط، عدم ورود نفری دیگر به خزانه‌داری، در صورت مشکوک بودن به مدیر اطلاع‌رسانی، عدم توجه به حواله پرداختی، اطمینان از صحت ضمانت‌ها و اولویت منافع شرکت بر منافع افراد.

وظایف حسابدار خزانه بر اساس سیاست‌های مدیران تعیین می‌شود:

  • در برخی براساس سیاست‌های مالی وظایف خزانه‌دار تدوین و تهیه می‌شود.
  • در برخی سازمان‌ها خزانه فقط بر روی وظایف مدیریت پول نقد و بدهی تمرکز دارد.
  • برخی مؤسسات خزانه‌دار به صورت مستقل وظیفه کنترل و مدیریت بدهی را بر عهده دارد.
  • در برخی نقاط خزانه‌دار کسی است که تنها به انجام کارهای حسابداری و بودجه بندی بسنده می‌کند.
0 دیدگاه
برای قرار دادن دیدگاه وارد شوید