پیکسلر | شبکه اجتماعی برنامه نویسان

بهترین آجیل برای کم خونی: آجیل‌های خون ساز و افزایش جذب آهن

fitnessdoc 13 ساعت پیش

کم‌خونی، یکی از شایع‌ترین اختلالات تغذیه‌ای در جهان است که بسیاری از افراد – به‌ویژه خانم‌ها، کودکان، سالمندان و گیاه‌خواران – با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند. یکی از راه‌های مؤثر برای مقابله با کم‌خونی، انتخاب مواد غذایی سرشار از آهن و مواد مغذی کمک‌کننده به جذب آن است. در این میان، آجیل‌ها و خشکبارها نقش بسیار مهمی در بهبود سطح آهن بدن و تولید گلبول‌های قرمز دارند.

اما کدام آجیل‌ها برای کم‌خونی مناسب‌ترند؟ چطور می‌توان با افزودن آن‌ها به رژیم غذایی روزانه، به افزایش انرژی، نشاط و سلامتی کمک کرد؟ در این مقاله از شیک بمون، به معرفی بهترین آجیل‌ها برای درمان کم‌خونی می پردازیم

چرا آهن برای بدن حیاتی است؟

آهن، یک ماده معدنی ضروری برای ساخت هموگلوبین است؛ پروتئینی که در گلبول‌های قرمز وجود دارد و وظیفه آن رساندن اکسیژن به تمام سلول‌های بدن است. کمبود آهن می‌تواند منجر به:

خستگی و ضعف مزمن

رنگ‌پریدگی پوست

تنگی نفس

سردرد

کاهش تمرکز

تپش قلب

شود. بنابراین تأمین آهن کافی از منابع طبیعی اهمیت بالایی دارد.

آجیل؛ منبعی مفید از آهن و مواد مغذی

آجیل‌ها و دانه‌ها، علاوه بر آهن، سرشار از پروتئین، ویتامین‌های گروه B، منیزیم، روی، و چربی‌های مفید هستند. این ترکیبات، هم به افزایش ذخایر آهن بدن کمک می‌کنند، هم موجب بهبود عملکرد سیستم ایمنی، انرژی بیشتر و سلامت عمومی می‌شوند.

معرفی بهترین آجیل‌ها برای کم‌خونی

1. بادام

بادام یکی از مغزهای فوق‌العاده مغذی است که حدود ۵-۶ درصد آهن دارد. همچنین منبعی غنی از ویتامین E و منیزیم بوده که به حفظ عملکرد سلول‌های خونی کمک می‌کند.

در فروشگاه شیک بمون می‌توانید بادام‌های خام، بوداده یا پرک‌شده را با کیفیت بالا تهیه کنید.

2. پسته

پسته، یکی از غنی‌ترین آجیل‌ها از نظر آهن است. هر ۳۰ گرم پسته می‌تواند تا ۱.۱ میلی‌گرم آهن به بدن برساند. همچنین حاوی مس است که جذب آهن را تسهیل می‌کند.

3. گردو

گردو نه‌تنها آهن دارد، بلکه سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳، فولات و آنتی‌اکسیدان است. مصرف منظم گردو به بهبود سلامت خون و پیشگیری از التهاب کمک می‌کند.

4. تخمه آفتابگردان و کدو

تخمه‌ها، مخصوصاً تخمه آفتابگردان و کدو، منبع خوبی از آهن، روی، و سلنیوم هستند. می‌توان آن‌ها را به‌عنوان میان‌وعده‌ای سالم، یا روی سالاد و ماست مصرف کرد.

5. کنجد

کنجد یکی از دانه‌های بسیار آهن‌دار است و در طب سنتی ایرانی نیز برای درمان کم‌خونی توصیه شده است. مصرف ارده کنجد در وعده صبحانه، یک روش مؤثر برای تقویت خون است.

6. کشمش و میوه‌های خشک

کشمش، خرما، توت خشک و انجیر خشک، اگرچه جزو خشکبارند نه آجیل، اما چون سرشار از آهن هستند، مکملی عالی در ترکیب با آجیل‌ها برای درمان کم‌خونی محسوب می‌شوند.

افزایش جذب آهن با ترکیب‌های هوشمندانه

آهن گیاهی (غیرهم) موجود در آجیل‌ها، به‌اندازه آهن حیوانی جذب نمی‌شود؛ اما نگران نباشید! با رعایت چند نکته ساده می‌توانید جذب آن را به حداکثر برسانید:

ویتامین C بخورید: مصرف همزمان پرتقال، کیوی، فلفل دلمه‌ای یا آب‌لیمو با آجیل، جذب آهن را چند برابر می‌کند.

از لبنیات فاصله بگیرید: کلسیم، رقیب جذب آهن است. سعی کنید حداقل ۱ ساعت فاصله بین مصرف آجیل و لبنیات داشته باشید.

از مصرف چای و قهوه بلافاصله بعد از غذا خودداری کنید: این نوشیدنی‌ها جذب آهن را کاهش می‌دهند.

چگونه آجیل مناسب کم‌خونی تهیه کنیم؟

مهم‌ترین اصل، کیفیت و تازگی آجیل است. بسیاری از آجیل‌های بسته‌بندی‌شده موجود در بازار، کهنه یا مانده هستند و نه‌تنها خواص کمتری دارند بلکه ممکن است دارای سموم قارچی (آفلاتوکسین) باشند. بنابراین خرید از فروشگاه‌های معتبر اهمیت بالایی دارد.

0 دیدگاه
برای قرار دادن دیدگاه وارد شوید

سلام دنیا