پیکسلر | شبکه اجتماعی برنامه نویسان

اسپیکینگ تافل

آزمون تافل (TOEFL)

آزمون تافل (TOEFL) یکی از آزمون ‌های بین ‌المللی زبان انگلیسی است که توسط موسسه ETS در بسیاری از کشورهای جهان از جمله ایران برگزار می‌ شود.

شرکت در آزمون تافل و اخذ مدرک آن با نمره بالا یکی از مهمترین مدارک برای اپلای تحصیلی در مقاطع مختلف در دانشگاه های معتبر کشورهای انگلیسی زبان است.

در حال حاضر آزمون تافل در بیش از 11 هزار موسسه و دانشگاه در بیش از 150 کشور جهان برگزار می شود و مدرک آزمون تافل مورد پذیرش بسیاری از دانشگاه‌ ها، مراکز آموزشی و علمی، سازمان ها و اداره مهاجرت کشورهای مختلف می ‌باشد و افراد می ‌توانند از مدرک تافل علاوه بر اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاه ‌های معتبر برای مهاجرت شغلی به کشورهای انگلیسی زبان، دریافت پیشنهاد کاری و اخذ ویزای کاری نیز استفاده کنند.

انواع آزمون تافل

انواع آزمون تافل عبارتند از:

آزمون تافل اینترنتی یا تافل IBT: آزمون تافل IBT به صورت آنلاین و در محل های برگزاری که از سوی ETS تعیین شده، برگزار می ‌شود.

آزمون تافل IBT هوم ادیشن (Home Edition): نسخه دیگری از تافل آنلاین (IBT) است، اما این آزمون در خانه و تحت نظارت یک ناظر تعیین شده برگزار می ‌شود. این آزمون از سال 2020 به دلیل شیوع بیماری کرونا و عدم برگزاری آزمون حضوری برگزار می شود. ساختار، سوالات و نمره دهی آزمون تافل IBT و IBT هوم ادیشن یکسان است. از این رو مدرک تافل هوم ادیشن مانند تافل آنلاین برای اپلای تحصیلی از اعتبار بالایی برخوردار است.

آزمون تافل کاغذی یا کتبی یا تافل PBT: آزمون تافل PBT در محل های برگزاری آزمون به صورت کتبی و کاغذی انجام می ‌شود و تافل کتبی فقط در جایی برگزار می شود که شرکت در تافل آنلاین امکانپذیر نباشد از این رو فقط تعداد بسیار کمی از آزمون های تافل در سراسر دنیا به صورت کتبی برگزار می شود.

همچنین تافل کاغذی با تافل آنلاین تفاوت هایی دارد که از جمله تفاوت های تافل IBT و تافل PBT تفاوت در ساختار، نمره دهی، هزینه ثبت نام و... است.

آزمون تافل اسنشیالز (Essentials): از فوریه ۲۰۲۱ سازمان ETS نسخه ی دیگری از آزمون تافل را به نام تافل اسنشیالز ارائه کرده است و بیش از 90 درصد دانشگاه های معتبر دنیا مدرک تافل Essentials را می پذیرند. تافل اسنشیالز شامل ترکیبی از سوالات آکادمیک و جنرال (عمومی) است و مدت زمان انجام این آزمون 90 دقیقه است و این آزمون مانند تافل آنلاین مبتنی بر کامپیوتر است و داوطلبان می توانند با اتصال به اینترنت پرسرعت در خانه یا هر مکان دیگری در تافل اسنشیالز شرکت کنند.

ساختار آزمون تافل IBT

آزمون تافل IBT مانند بسیاری از آزمون های زبان انگلیسی از جمله آزمون CPE، آزمون OET، آزمون CAE و غیره شامل چهار بخش است که چهار مهارت اصلی و کلیدی زبان انگلیسی یعنی خواندن (درک مطلب)، نوشتن، صحبت کردن و گوش کردن را ارزیابی می کند.

بخش های آزمون تافل عبارتند از:

1- بخش درک مطلب یا ریدینگ تافل (Reading): بخش درک مطلب تافل شامل ۳۶ تا ۵۴ سوال است و از 3 یا 4 متن تشکیل شده است و داوطلبان 36 تا 54 دقیقه فرصت دارند تا به سوالات پاسخ دهند.

2- بخش شنیداری یا لیسنینگ تافل (Listening): در بخش شنیداری آزمون تافل آی بی تی داوطلبان به 6 یا 9 فایل صوتی گوش می دهند و براساس آنچه شنیده اند به 34 تا 51 سوال در مدت 60 تا 90 دقیقه پاسخ می دهند.

3- بخش گفتاری یا اسپیکینگ تافل (Speaking): بخش گفتاری آزمون تافل IBT پس از یک استراحت ۱۰ دقیقه ای آغاز می شود و داوطلبان به 6 سوال در مدت زمان 20 دقیقه پاسخ می دهند.

4- بخش نوشتاری یا رایتینگ تافل (Writing): در این بخش داوطلبان باید به دو سوال مختلف در مدت 50 دقیقه پاسخ دهند.

مدت زمان برگزاری آزمون تافل حدوداً سه ساعت و نیم تا چهار ساعت است که بعد از دو ساعت از شروع آزمون و پس از اتمام بخش Listening به مدت ده دقیقه شرکت کنندگان در آزمون استراحت خواهند کرد.

بخش اسپیکینگ تافل IBT

همه ی مراحل آزمون تافل IBT به صورت رایانه ای بوده و در بخش Speaking پاسخ داوطلبان ضبط شده و بعداً توسط کارشناسان مورد ارزیابی قرار می گیرد.

در بخش اسپیکینگ (Speaking) تافل آی بی تی 6 سوال طراحی شده است و پاسخ های داوطلب به سوالات ضبط شده و پس از پایان آزمون تافل توسط دو کارشناس ارزیابی خواهد شد و میانگین نمره این دو ارزیابی، نمره نهایی داوطلب از بخش اسپیکینگ تافل را مشخص می کند. در این بخش از تافل علاوه بر توانایی های کلامی، مهارت های خواندن (Reading) و شنیداری (Listening) نیز به نوعی ارزیابی می شود.

در بخش گفتاری یا اسپیکینگ تافل IBT سوالات به دو صورت مطرح می شود. دو سوال اول (Independent مستقل) مهارت صحبت کردن را ارزیابی می کند و چهار سوال بعدی (Integrated تلفیقی) مهارت داوطلبان را در قالب سوال های ترکیبی با مهارت های لیسنینگ و ریدینگ تافل IBT ارزیابی می کند.

سوالات اول و دوم اسپیکینگ تافل IBT

همان طور که گفته شد سوالات اول و دوم بخش گفتاری یا اسپیکینگ تافل IBT از نوع مستقل هستند و این دو سوال تفاوت چندانی با هم ندارند. در اسپیکینگ تافل IBT محتوای صحبت های داوطلب هیچ اهمیتی ندارد و فقط نحوه صبحت کردن مهم است.

در این قسمت داوطلبان بعد از شنیدن فایل های صوتی، 15 دقیقه فرصت دارند تا به پاسخ خود فکر کنند و در 45 دقیقه به سوالات پاسخ دهند. 15 دقیقه زمان بسیار کمی برای فکر کردن و تمرکز به سوال برای پاسخ دادن است و داوطلب باید آنقدر مهارت گفتاری خود را تقویت کند تا بتواند در این مدت زمان کم به سوال پاسخ دهد. برای اینکه شرکت کنندگان بتوانند به خوبی و با تسلط به سوالات این قسمت از آزمون تافل پاسخ دهند باید اطلاعات عمومی خوبی داشته باشند.

در سوالات اول و دوم اسپیکینگ تافل داوطلب با پاسخ دادن به این دو سوال نشان می دهد که به خوبی منظور سوال را متوجه شده است و میزان تسلط او به محتوا مورد ارزیابی قرار نمی گیرد بلکه توانایی و مهارت گفتاری ملاک ارزیابی است.

سوال اول اسپیکینگ تافل طوری طراحی شده است که داوطلب می تواند انتخاب های متعددی برای پاسخ داشته باشد.

سوال دوم اسپیکینگ تافل طوری طراحی شده است که شرکت کننده برای پاسخگویی به این سوال انتخاب متعددی ندارد و فقط دو مورد ارائه می شود و شرکت کننده باید یکی را انتخاب کرده و درباره آن صحبت کند.

سوال سوم اسپیکینگ تافلIBT

در سوال سوم، داوطلب به مکالمه بین دو دانشجو که در مورد یک اعلان دانشگاهی یا چیزی شبیه به آن صحبت می کنند، گوش می دهد. داوطلب در این قسمت حداکثر ۵۰ ثانیه فرصت دارد تا یک متن را بخواند. این متن معمولا یک اعلان یا ابلاغیه است که از طرف دانشگاه صادر شده است.

بعد از ۵۰ ثانیه، داوطلبان مکالمه ای را که بین دو دانشجو انجام شده را گوش می دهند. در این مکالمه اطلاعاتی در مورد دلایل و جزئیات ابلاغیه دانشگاه ارائه می شود. پس از پایان فایل صوتی از داوطلبان خواسته می شود نظر یکی از دانشجویان در مورد موضوع را به طور خلاصه بیان کند و داوطلب برای پاسخ دادن به این سوال 30 ثانیه فرصت دارد تا خود را آماده کند و پس از اتمام 30 ثانیه یک دقیقه فرصت دارد تا به سوال پاسخ دهد.

سوال چهارم اسپیکینگ تافل IBT

در سوال چهارم مانند سوال سوم داوطلب باید یک متن را بخواند و به یک گفتگو نیز گوش دهد و سپس صحبت کند. برای پاسخ دادن به سوال چهارم داوطلب ابتدا 30 ثانیه فرصت دارد، برای جواب دادن آماده شود و یک دقیقه نیز فرصت دارد تا به سوال پاسخ دهد.

در این سوال موضوعات آکادمیک ارائه می شود؛ بدین صورت که موضوعی در متن به صورت یک توضیح کوتاه مطرح می شود. سپس داوطلب به سخنرانی یک استاد دانشگاه درباره موضوع مورد نظر گوش می دهد. پس از پایان سخنرانی، داوطلب با توجه به صحبت های استاد، به طور خلاصه درباره موضوع صحبت می کند.

داوطلب برای صحبت کردن فقط یک دقیقه فرصت دارد از این رو نباید تمام آنچه را که شنیده بگوید و باید در مورد آنچه شنیده فقط به طور خلاصه و در یک دقیقه صحبت کند.

داوطلب باید پاسخ خود را به طوری خلاصه کند که اصل موضوع را پوشش دهد و شنونده با گوش دادن به پاسخ کاملا متوجه موضوع شود.

سوال پنجم اسپیکینگ تافل IBT

در سوال پنجم داوطلب به یک محتوای دانشگاهی گوش می دهد و این قسمت از آزمون فقط یک لیسنینگ است و داوطلب هیچ متنی را نمی خواند.

فایل صوتی که در این سوال پخش می شود یک مکالمه دانشگاهی بین دو دانشجو یا بین استاد و دانشجو و یا یکی از مسئولان دانشگاه است. در این مکالمه و گفتگو داوطلبان به صحبت های دانشجویی گوش می دهند که دچار مشکل شده و برای حل آن دو راهکار توسط نفر دوم مکالمه ارائه می شود.

پس از پایان فایل صوتی داوطلبان 20 ثانیه فرصت دارند تا برای پاسخ دادن خود را آماده کند و در مدت یک دقیقه نیز برای پاسخ دادن به سوال یک دقیقه صحبت کند و داوطلب در پاسخ خود باید مشکل دانشجو و راهکارهای ارائه شده را به طور خلاصه بیان کند و راه حل پیشنهادی خود را برای حل مشکل دانشجو نیز ارائه دهد.

سوال ششم اسپیکینگ تافل

سوال ششم اسپیکینگ تافل نیز مانند سوال چهارم است و یک فایل صوتی از یک سخنرانی برای داوطلبان پخش می شود. این فایل صوتی در مورد سخنرانی یک استاد دانشگاه در خصوص یک موضوع آکادمیک است که با ارائه جزئیات و مثال هایی آن را توضیح می دهد.

سخنرانی استاد به این صورت طراحی شده است که استاد اول در مورد یک مفهوم صحبت می کند و بعد از کمی توضیح در مورد مفهوم آکادمیک مورد نظر، در مورد دو جنبه آن صحبت می کند.

اینها 6 سوالی هستند که در بخش گفتاری یا اسپیکینگ تافل IBT از داوطلبان پرسیده می شود و داوطلبان برای موفقیت در این بخش و کسب نمره بالا باید علاوه بر آشنایی با سوالات این بخش، مهارت اسپیکینگ خود را نیز تقویت کنند و مدیریت زمان برای پاسخ دادن به سوالات این بخش بسیار اهمیت دارد تا داوطلب بتواند دقیقا در مدت زمان تعیین شده به سوال مطرح شده پاسخ کاملی بدهد.

0 دیدگاه
برای قرار دادن دیدگاه وارد شوید

شرکت مهاجرتی هومان ویزا مشاوره امور مهاجرت و برگزاری آزمون های زبان بین المللی 09192189686 09192189687